Communicate

Achtergrond en leereffecten van ons online trainingsplatform

Spelen met communicatie

Communiceren is niet altijd gemakkelijk. In specifieke situaties kun je je ongemakkelijk, onzeker of zelfs angstig voelen. Hoewel je in theorie weet wat je moet doen of zeggen, kan communicatie in de feitelijke situatie erg lastig zijn. Omdat een situatie nieuw voor je is, omdat je een situatie spannend vindt of omdat je vanuit gewoonte handelt. Communicate laat jouw huidige gedrag zien en laat je oefenen met nieuw gedrag in een veilige omgeving.


Virtuele gesprekspartners

Communicate biedt diverse virtuele gesprekspartners, waarmee de speler in gesprek gaat door te kiezen uit een aantal antwoordopties. Elke keuze resulteert in een specifieke reactie van de virtuele gesprekspartner, in de vorm van een emotionele gezichtsuitdrukking en een uitspraak. De effectiviteit van de communicatie wordt bepaald door de keuzes van de speler. Het systeem registreert elk gekozen antwoord en kan scores geven en feedback. Tijdens het spel of nadat het gesprek is beëindigd. Communicate speelt in op de kennis en vaardigheden van de speler en presenteert adaptief volgende stappen voor verdere ontwikkeling.


"Leren met Communicate is leuk en nuttig, omdat we weinig hebben kunnen oefenen. Hadden we dit maar gehad vóór onze stage..." 4e jaars student HBO-V

Reactie van Herma, 4e jaars student PMK bij Windesheim
(pedagogisch management in de Kinderopvang)


Theorie en praktijk

De spelgebaseerde leeromgeving van Communicate biedt zowel theorie als ervaringsleren. Professionals en studenten doen dus zowel kennis als ervaring op over alle gewenste communicatieve vaardigheden. Honderden professionals en duizenden studenten op het gebied van de gezondheidszorg, overheid en onderwijs maakte al kennis met Communicate en ontwikkelden hun gespreksvaardigheden substantieel.


Serious gaming én flexibiliteit

Communicate combineert flexibiliteit met de aantrekkelijkheid en de intrinsieke motivatie van (serious) games. Gebruikers spelen gespreksscenario’s online en kunnen zichzelf vergelijken met anderen door middel van hun scores. Gespreksscenario’s kunnen eenvoudig worden gemaakt, aangepast en uitgebreid.

Toepassing van Communicate

De ontwikkeling van professionele communicatie vaardigheden kun je beschrijven via de leercurve. We onderscheiden vier stadia waarin Communicate, op verschillende wijze, het leerproces kan versterken. Meer info hierover via de knop hieronder.

Leereffecten