Frontend Developer

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar een frontend developer die met behulp van HTML, CSS en JavaScript een mooie en intuïtieve UI kan ontwikkelen in samenwerking met onze designer. Daarnaast ben je bereid ervaring op te doen of heb je ervaring met moderne webtechnologieën.

Wie zijn wij?

Wij zijn DialogueTrainer. We helpen mensen met het verbeteren van hun professionele gespreksvaardigheden. Dat maakt ze effectiever, succesvoller en gelukkiger. We bieden een innovatief online trainingsplatform waarmee je met virtuele trainingsacteurs professionele gesprekken oefent. We willen snel doorgroeien en zien kansen om marktleider te worden.

Wat ga je doen?

Je werkt aan het DialogueTrainer platform, een online communication skills training game, en de bijbehorende tools, zoals de dialogue scenario editor en de beheeromgeving. Je denkt mee over creatieve oplossingen voor technische vraagstukken en je vindt het interessant om de mogelijkheden van nieuwe technologieën voor onze game en tools, zoals VR, speech recognition en speech animation, te verkennen.

Wat bieden we?

Een fulltime baan met goede arbeidsvoorwaarden bij een snelgroeiend en innovatief software-communicatie bedrijf. We bieden een uitdagende werkomgeving binnen ./utrecht, de scale-up hub van Utrecht. Je werkt samen met de developers en de designer, zodat steeds meer mensen steeds effectiever gebruik van onze software kunnen maken.

Sales Pionier

We gaan ervan uit dat jij een sales pionier bent die vastberaden een salesplan uitvoert. Je weet hoe je met een vraag om korting om gaat. Dat is jouw vak. Ons vak is om een uitermate goed product te ontwikkelen om mensen via online training beter te leren communiceren en samenwerken. Ben jij die sales pionier die ons via jouw vak naar de volgende fase in groei brengt? Dan word je daarbij ondersteund door Kenneth Smit training; de beste salesopleider van Nederland.

Wie zijn wij?

Wij zijn DialogueTrainer. We helpen mensen met het verbeteren van hun professionele gespreksvaardigheden. Dat maakt ze effectiever, succesvoller en gelukkiger. We bieden een innovatief online trainingsplatform waarmee je met virtuele trainingsacteurs professionele gesprekken oefent. We willen snel doorgroeien en zien kansen om marktleider te worden.

Wat ga je doen?

Samen met twee collega’s voer je een plan uit dat we samen met Kenneth Smit hebben ontwikkeld. Je zorgt voor mooie nieuwe opdrachten. Je communiceert telefonisch, online en persoonlijk met klanten en collega’s. Je werkt vanuit huis of kantoor in Utrecht en bezoekt klanten op locatie en tijdens events en beurzen in Nederland.

Wie zoeken we?

Een enthousiaste sales pionier met HBO werk- en denkniveau en relevante ervaring in sales van software en/of online training. Die blij wordt van serieuze doelen, concrete resultaten en creatieve campagnes.

Wat bieden we?

Een fulltime baan met prima arbeidsvoorwaarden (inclusief auto, laptop en telefoon) bij een snelgroeiend en innovatief software-communicatie bedrijf met hardwerkende collega’s. Een persoonlijk begeleidingstraject door trainers van Kenneth Smit training, het grootste en meest succesvolle salestrainingsbureau van Nederland en aandeelhouder van DialogueTrainer!

Interesse? Bel of mail Michiel Hulsbergen, founder en CEO DialogueTrainer
Telefoon: +31 6 54381230
Email: michiel@dialoguetrainer.com

Het DialogueTrainer platform is vernieuwd!

Online gesprekken oefenen met virtuele trainingsacteurs. Al sinds 2013 spelen professionals én studenten zichzelf gespreksvaardig met onze software. Tijdens een feestelijke lancering op 29 mei presenteerden we het vernieuwde DialogueTrainer platform. Mét nieuwe characters. Om nog beter gesprekken te kunnen oefenen.

Een nieuw logo, huisstijl en website

Met de presentatie van het vernieuwde platform, gaat DialogueTrainer een nieuwe fase in. Daarbij hoort een nieuw jasje: een nieuw logo, een nieuwe huisstijl, en een nieuwe website.

Tijdens de lancering hebben de aanwezigen ons nieuwe logo als eerste kunnen bewonderen. “Dit logo vertelt hoe in onze scenario’s emotie en mens, en data en ratio samen komen. Rood staat voor de mens, of cursist, met een uitdaging die energiek maakt maar ook spanning oproept. Blauw staat voor theorie en digitalisering, het feit dat we meten en inzichtelijk maken, en scenario’s door inzet steeds verder verbeteren. Met een ‘opgetrokken wenkbrauw’, die bij gezichtsexpressies een teken is van controle, maar ook van plezier”, aldus CEO Michiel Hulsbergen.

Communicate! wordt DialogueTrainer

Naast het nieuwe logo voor DialogueTrainer, is er een belangrijke verandering voor ons platform Communicate!, dat mede-ontwikkeld werd op de Universiteit Utrecht. Dit platform heeft een nieuwe naam gekregen, en gaat vanaf heden door als het ‘DialogueTrainer’ platform.

CTO Jordy van Dortmont: “DialogueTrainer is een unieke naam en geeft een goed beeld van wat we als bedrijf en als platform bieden. Klanten vinden het herkenbaar en gebruiken de naam vaak al voor ons platform.” Het DialogueTrainer platform is voortaan vindbaar op dialoguetrainer.app.

Nieuwe characters voor meer beleving

Eén van de belangrijkste veranderingen van het platform, is de introductie van nieuwe 3D characters. De achterliggende software maakt het mogelijk om talloze verschillende characters te ontwikkelen, afgestemd op de behoefte van de klant. CTO Jordy van Dortmont: “Onze klanten zijn heel divers. Dat betekent dat onze character database ook heel divers moet zijn. Dat kunnen we met de nieuwe software makkelijker bereiken.”

Daarnaast hebben de nieuwe characters nog meer voordelen. “Door hun levensechtheid, is de beleving tijdens het spelen van scenario’s meer immersief. Bovendien zorgt de nieuwe manier van 3D visualisatie voor mooie belichting en fantastisch detail.”

Plug & play en maatwerk

Niet alleen de software is vernieuwd. Ook de manier waarop deze wordt gebruikt om gesprekken te ontwikkelen. DialogueTrainer CEO Michiel Hulsbergen: “Door onze jarenlange ervaring met gesprekken, hebben we gezien dat er veel overlap zit in gesprekken bij verschillende organisaties. Ze volgen een bepaalde structuur, en reacties kunnen gecategoriseerd worden. Zo ontwikkelen we kennis over gesprekken.”

“Dat stelt ons in staat om voor bepaalde gesprekken templates te ontwikkelen. Op die manier kunnen we ook meer Plug & Play producten gaan aanbieden: zodat klanten sneller aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld VijftienGesprekken, waarbij we 15 in organisaties veelvoorkomende gesprekken hebben gebouwd, of gesprekken met betrekking tot Scrum of Motiveren. Daarnaast blijven we ons uiteraard ook op maatwerk focussen.”

Verleden en toekomst

Naast kijken naar de toekomst, en de presentatie van het vernieuwde DialogueTrainer platform, hebben we tijdens de lancering teruggekeken naar het ontstaan van DialogueTrainer.

DialogueTrainer CSO Prof. Johan Jeuring heeft verteld hoe het idee voor een online simulatie ontstond, als methode om grote groepen studenten te trainen in communicatie. “Bij oefeningen met elkaar ontbreekt vaak referentiekader en men kent elkaar ook als medestudent. Professionele acteurs zijn weinig beschikbaar en voor veel opleidingen te duur. Online training lost dit op doordat voortdurend kan worden geoefend, en voegt daarnaast als extra mogelijkheid toe dat via feedback en scores inzicht ontstaat in leerdoelen. Zowel voor de student, als voor de docent die dit mee kan nemen in het onderwijs”, aldus Jeuring. Met name zegt hij trots te zijn op hoe het project samen met docenten/communicatietrainers van de Universiteit Utrecht tot stand is gekomen.

Bekijk hier de aftermovie van de lancering! (tekst gaat verder onder de video)

Maarten van der Smagt, onderwijsdirecteur Psychologie aan de Universiteit Utrecht, heeft daarnaast uitgelegd hoe het DialogueTrainer platform gebruikt wordt voor onderzoek. Zowel op het gebied van effectmeting, als op het gebied van simulatieonderzoek waarbij het DialogueTrainer platform ingezet wordt als gestandaardiseerde onderzoeksomgeving. En dat biedt volgens hem volop mogelijkheden voor de toekomst.

Via deze weg willen we iedereen bedanken voor hun aanwezigheid!

Foto’s: Sebastiaan ter Burg, CC BY 4.0

VijftienGesprekken

In alle organisaties – klein of groot – is goede communicatie van grote waarde. Voor betere dienstverlening, betere samenwerking en beter management. Om die gesprekken te oefenen, hebben wij VijftienGesprekken ontwikkeld: een set van 15 simulaties met veelvoorkomende gesprekken in organisaties.

Omdat computers een steeds grotere rol spelen in onze dagelijkse werkpraktijk, draait mensenwerk steeds meer om communicatie. Door communicatie in organisaties te verbeteren, kan dan ook veel worden bereikt.

Gesprekken in organisaties

Onze jarenlange ervaring met gesprekken in organisaties, heeft ons doen inzien dat gesprekken die in organisaties gevoerd worden veelal dezelfde thema’s hebben. Denk aan voorlichting en verkoopgesprekken in het kader van dienstverlening. Feedback geven en afstemmen om samenwerking te verbeteren. Of coachen en beoordelingsgesprekken in het kader van management.

Gesprekken trainen met simulaties

Daarom hebben wij VijftienGesprekken ontwikkeld. Een set van 15 simulaties, waarmee je veel voorkomende gesprekken in organisaties kunt oefenen.

  • Dienstverlening: Voorlichting, Intake, Verkoop, Adviseren, Klachtenafhandeling
  • Samenwerking: Afspreken/afstemmen, Motiveren, Aanspreken, Feedback geven, Feedback ontvangen
  • Management: Delegeren/instrueren/inspireren, Coachen, Conflict oplossen, Beoordelen/functioneringsgesprek, Slecht nieuws brengen

Effectief en veilig

Je ziet wat het effect is van jouw aanpak en krijgt op een interactieve manier je rol helder, inclusief wat in uiteenlopende situaties voor jou en anderen belangrijk is. Je oefent in een veilige omgeving, waarin jouw individuele leerproces centraal staat.

Meer informatie?

Wil je meer weten over VijftienGesprekken, of heb je interesse in een demo? Neem dan contact met ons op.

Samen beslissen met kwetsbare ouderen

Artsen en patiënten die samen een besluit nemen in de spreekkamer; dat is de kern van samen beslissen. Bijvoorbeeld over welke behandeloptie het beste bij de patiënt aansluit. In de module Samen beslissen met kwetsbare ouderen, leren zorgprofessionals hoe ze deze methode kunnen toepassen in hun dagelijkse praktijk.

Uit onderzoek blijkt dat samen beslissen veel voordelen heeft, zoals beter geïnformeerde patiënten en hogere therapietrouw. Bovendien geven patiënten ook aan dat zij graag samen willen beslissen: 67% van de patiënten wil dat zelfs het liefst altijd.

Cijfers afkomstig van de meldactie Samen beslissen van de Patiëntenfederatie Nederland (2017): een peiling onder 7800 patiënten.

Samen beslissen begint met een goed gesprek

Samen beslissen vraagt wel om een goed gesprek tussen de arts en patiënt, waarin de doelen en wensen van de patiënt, de mogelijke behandelingen en hun voor- en nadelen duidelijk op tafel komen. Alleen zo kunnen die oplossingen gevonden worden, die het beste aansluiten bij de patiënt.

Module Samen beslissen met kwetsbare ouderen

Om geriaters en verpleegkundig specialisten te laten oefenen met de 6 stappen van Samen beslissen met kwetsbare ouderen, hebben wij – in samenwerking met Vilans – een e-learning module ontwikkeld. Hierin wisselen theoretische achtergrond en speelbare gespreksscenario’s elkaar af. Bovendien kunnen zorgprofessionals van tevoren een eigen consult opnemen, en deze analyseren op het toepassen van de stappen.

In de module wisselen theorie en oefening elkaar af.

Brede samenwerking

Naast Vilans zijn ook de KBO-PCOB, de Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie (NVKG), beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), de werkgroep TOPICS-MDS en geriatrische afdelingen van vijf ziekenhuizen bij dit project betrokken.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de module Samen beslissen met kwetsbare ouderen, of heb je interesse in een demo? Neem dan contact met ons op.

We zijn genomineerd!

We zijn genomineerd voor de Academic Startup Competition 2019. Dat betekent dat wij op dinsdag 14 mei meestrijden voor de titel ‘meest baanbrekende innovatie vanuit de wetenschap’.

De Academic Startup Competition is een initiatief van VSNU, de Netherlands Academy of Technology and Innovation (AcTI) en StartupDelta. Om kans te maken op de titel, moet je eerst worden genomineerd door een universiteit. Tijdens de finale op 14 mei kiest een jury vervolgens welke winnaars onderdeel worden van de lijst ‘meest baanbrekende innovaties van de wetenschap in Nederland’.

Lees hier het persbericht.

Van universitair project naar bedrijf

Wij zijn genomineerd door de Universiteit Utrecht, waar het DialogueTrainer platform is ontstaan. Al sinds 2013 oefenen studenten van de Universiteit Utrecht met DialogueTrainer scenario’s.

Na het initiële succes op de Universiteit, en het succes in het project ‘De Virtuele Patiënt’ dat ongeveer tegelijkertijd liep, besloten Henk van Zeijts en Michiel Hulsbergen DialogueTrainer op te richten. Om zo de software verder te optimaliseren en breder in te zetten.

DialogueTrainer is daarmee een voorbeeld van een techbedrijf dat voortkomt vanuit de Universiteit, zo beaamt ook Jorrit Kuipers, bestuurslid AcTI:

De geselecteerde startups zijn stuk voor stuk mooie voorbeelden van hoe wetenschap en ondernemerschap elkaar kunnen versterken en het bewijs dat Nederlandse universiteiten prachtige (deep-)techbedrijven voortbrengen.

Nominatie

Hoewel DialogueTrainer sinds 2016 als zelfstandig bedrijf functioneert, zijn onze banden met de Universiteit nog altijd nauw.

CEO Michiel Hulsbergen: “We werken veel samen met de Universiteit Utrecht, waar onze CSO Johan Jeuring ook aan verbonden is. Inmiddels hebben al meer dan 4000 studenten – van verschillende opleidingen zoals (Dier)geneeskunde, psychologie en biomedische wetenschappen – met onze software gewerkt! Daarnaast doen we ook veel onderzoek samen met de Universiteit, en dit willen we op korte termijn verder gaan uitbreiden. We kijken dan bijvoorbeeld naar de leereffecten van scenario’s en valideren kennis op het gebied van gesprekken. Dat de Universiteit Utrecht ons nu genomineerd heeft, laat zien dat zij de waarde van het platform nog steeds ziet, en zich goed kan vinden in de weg die we zijn ingeslagen na onze eerste samenwerking. Dat schept vertrouwen voor de toekomst”.

De kracht van DialogueTrainer zit in het feit dat het een aantal expertises samenbrengt.

Finale

De finale vindt plaats op 14 mei, in het Epicenter in Amsterdam. Een vakjury beoordeelt welke 10 start-ups onderdeel worden van de lijst ‘meest baanbrekende innovaties van de wetenschap in Nederland’.

Michiel ziet de finale met vertrouwen tegemoet: “De kracht van DialogueTrainer zit in het feit dat het een aantal expertises samenbrengt, waardoor een synergetisch effect ontstaat. De wetenschappelijke kennis van gesprekken, gespreksvaardigheden en emoties combineren we met kennis van en ervaring met hoogwaardige software ontwikkeling en serious gaming. Die combinatie maakt het mogelijk om interacties aan te gaan met virtuele trainingsacteurs, en zo gesprekken op een innovatieve, veilige én effectieve manier te trainen. Dit gecombineerd met een gebruiksvriendelijke editor, maakt dat wij uniek zijn in dit veld“.

Winnaars

De tien uiteindelijke winnaars krijgen niet alleen de eer van de titel. Zij mogen zich ook op 4 en 5 juni presenteren tijdens de Global Entrepeneurship Summit (GES), een ondernemers-top georganiseerd door de Amerikaanse en Nederlandse ministeries van Buitenlandse Zaken, waar 2.000 wereldleiders op het gebied van innovatie, ondernemerschap, investeringen en wetenschap bij elkaar komen.

Meer informatie?

Aanvullende informatie is te vinden in ons persbericht.

Voor meer informatie over dit bericht of DialogueTrainer, neem contact op met Michiel Hulsbergen, 06-54381230 / michiel@dialoguetrainer.com

Persbericht: DialogueTrainer genomineerd als meest baanbrekende innovatie van de wetenschap

DialogueTrainer is genomineerd voor de Academic Startup Competition 2019. Samen met 26 andere genomineerden strijdt zij voor een plek in de toptien van de meest baanbrekende Innovaties van de wetenschap in Nederland.

De Academic Startup Competition is een initiatief van VSNU, de Netherlands Academy of Technology and Innovation (AcTI) en StartupDelta. De verkiezing bestaat uit deze nominatie door de verschillende universiteiten in Nederland en een finale op 14 mei waarbij een jury tien winnaars kiest die onderdeel worden van de lijst meest baanbrekende innovaties van de wetenschap in Nederland.

Nominatie

Utrecht University heeft DialogueTrainer genomineerd. DialogueTrainer biedt een online platform voor training in professionele gespreksvaardigheden. Het bedrijf richt zich op mensen en organisaties in de zorg, overheid, dienstverlening en onderwijs. Met DialogueTrainer oefen je lastige gesprekken online: waar, wanneer en zo vaak als je wilt.

De baanbrekende innovatie bij DialogueTrainer is gelegen in het platform dat een aantal expertises samenbrengt. De wetenschappelijke kennis van gesprekken, gespreksvaardigheden en emoties wordt gecombineerd met kennis van en ervaring met hoogwaardige software ontwikkeling en serious gaming. Die combinatie maakt het mogelijk om interacties aan te gaan met virtuele trainingsacteurs, en zo gesprekken op een innovatieve manier te trainen.

Verkiezing

Met de verkiezing zetten de organisatoren valorisatie en academische spin-offs binnen de universiteiten internationaal in de spotlight. Jorrit Kuipers, bestuurslid AcTI: “De geselecteerde startups zijn stuk voor stuk mooie voorbeelden van hoe wetenschap en ondernemerschap elkaar kunnen versterken en het bewijs dat Nederlandse universiteiten prachtige (deep-)techbedrijven voortbrengen.”

Competitie

De tien uiteindelijke winnaars die zich op 4 en 5 juni mogen presenteren tijdens de Global Entrepeneurship Summit (GES), worden 14 mei in het Epicenter in Amsterdam vastgesteld door een vakjury.

Kijk op de website academicstartupcompetition.nl voor meer informatie over de competitie, de genomineerden en de jury.

Voor meer informatie over dit persbericht of DialogueTrainer neem contact op met Michiel Hulsbergen, 06-54381230 / michiel@dialoguetrainer.com

Communicatie in de zorg: waar zit de pijn?

Zorgprofessionals communiceren de hele dag. Met hun patiënten, directe collega’s, en collega’s uit de ketenzorg. Door als zorgprofessional goed te communiceren, ontvangen patiënten betere zorg en neemt arbeidstevredenheid toe. Maar, hoe bereik je dat? En welke gesprekken in de zorg zijn lastig?

Dat vroegen we afgelopen tijd aan zorgprofessionals en zorgopleiders, in het kader van ons project ‘Zorgverlener: speel je gespreksvaardig’. Diverse soorten zorgverleners deelden hun ervaringen: van huisarts tot apothekersassistent, van oefentherapeut tot POH.

De coachende professional

De overlap tussen gesprekken die zorgprofessionals als lastig ervaren blijkt groot. Gesprekken rondom probleemverheldering, gedragsverandering, slecht nieuws geven en het geven van voorlichting die goed aansluit bij de patiënt, zijn lastige gesprekken die bijna in alle interviews naar voren komen.

Een ander veelgehoord thema betreft gesprekken rondom samen beslissen. Steeds meer organisaties willen samen beslissen, maar in de praktijk is dat zo makkelijk nog niet. Zorgprofessionals zijn gewend om zelf adviezen te geven, en focussen zich vaak op het medische aspect. Daar zijn ze immers ook in getraind. Maar om een behandeling te kiezen die goed aansluit bij de patiënt, moet je ook vragen naar aspecten buiten het medische. Dat vraagt om een andere – meer coachende – rol van zorgprofessionals, en daar moet je volgens de geïnterviewde professionals echt aan wennen.

Met goede communicatie kun je veel bereiken: bijvoorbeeld betere therapietrouw.

Ik zie dat zowel studenten als uitvoerend zorgprofessionals zich erg richten op het medische aspect, terwijl het juist zou helpen als ze verder kijken dan dat.

Zorgprofessionals geven aan ook steeds vaker te maken te krijgen met mondige patiënten. Die bijvoorbeeld al op internet hebben gezocht op hun symptomen. Deze week gingen apothekers in het Gooi zelfs staken, vanwege veelvuldige agressie aan de balie. Het aangeven van grenzen, en het omgaan met agressie, klachten, weerstand en emoties is voor zorgprofessionals dan ook belangrijk, maar niet altijd gemakkelijk.

Lastig bespreekbare onderwerpen

Lastige gesprekken blijken niet altijd betrekking te hebben op ‘grote zaken’. Soms zit de moeilijkheid van communicatie juist in de kleine dingen, zo blijkt uit de interviews. Dat betreft ook het aansnijden van lastig bespreekbare onderwerpen, zoals alcoholgebruik of intimiteit. Zo moeten apothekersassistenten geregeld vragen of een cliënt zwanger is, en dat kan best ongemakkelijk zijn. En hoe begin je over leefstijlverandering bij een diabetespatiënt met overgewicht?

Soms zit het juist in de kleine dingen. Het geven van leefstijladviezen bij patiënten met overgewicht vind ik bijvoorbeeld best lastig. Hoe doe je dat zonder iemand te kwetsen?

Samenwerken en hiërarchie

Naast communiceren met patiënten, moeten zorgprofessionals ook veel onderling communiceren. Met directe collega’s, maar ook met collega’s van andere afdelingen, of andere instellingen. Dat kan volgens de professionals soms best lastig zijn, vooral vanwege de hiërarchische structuren. Niet iedereen accepteert feedback van elkaar, en overdrachten verlopen niet altijd soepel doordat er niet goed naar elkaar wordt geluisterd.

Ik ervaar dat hiërarchie een belangrijk probleem vormt in de samenwerking en bijbehorende communicatie. Terwijl goede overdracht en communicatie binnen de ketenzorg juist van groot belang is.

Datzelfde probleem zien zorgopleiders ook terug bij hun studenten: het geven van feedback van begeleider aan student – maar zeker ook andersom – is lastig, maar wel van groot belang. Anders stapelt het zich op, en dat komt de werkrelatie én de zorg aan de patiënt niet ten goede.

Rollenspellen

Het oefenen van lastige gesprekken gebeurt vooral door het bespreken van casussen en het spelen van rollenspellen. Maar tegen die rollenspellen is veel weerstand, merken de opleiders. Daarom noemen sommige opleidingen het tegenwoordig ‘oefenen’. Bovendien zijn de rollenspellen niet altijd realistisch, omdat bij tegenspelers (medestudenten) referentiekader ontbreekt. Daarbij komt dat de studenten elkaar al kennen, en die bestaande relatie staat serieus oefenen soms in de weg.

Als ik zeg dat we een rollenspel gaan spelen, gaan studenten vaak in de weerstand. ‘Het is toch geen acteursopleiding?’, zeggen ze dan.

Rollenspellen tussen studenten leveren niet altijd de gewenste resultaten.

Over de inzet van trainingsacteurs zijn de zorgopleiders overwegend positief. Daarmee kun je heel realistisch situaties oefenen, inclusief je eigen casus. Maar er kleven ook duidelijke nadelen aan: het is vaak duur en daardoor maar af en toe mogelijk. Bovendien vinden studenten het soms eng om te oefenen voor de groep: in feite zijn ze vaak voor de groep aan het overleven, ze willen niet afgaan. Ook komt niet iedereen aan oefenen toe. Terwijl je communiceren juist leert door te oefenen.

Ik merk dat studenten vaak niet goed weten dat ze (nog) niet optimaal communiceren. Ze hebben het gevoel het goed te kunnen, omdat ze het dagelijks doen.

Onbewust onbekwaam

Zorgopleiders ervaren bovendien dat studenten niet altijd willen oefenen, ook omdat ze het belang er niet van inzien. Ze zijn toch al goed in communiceren? Dat doen ze immers elke dag. Op veel gebieden zijn ze ook bekwaam, maar op een paar fronten ook juist niet, terwijl ze dat niet door hebben. Ze vertrouwen erop dat ze het kunnen, maar eigenlijk is dat niet zo.

Bewustwording van ‘onbewust onbekwaam’ zijn, is dan ook een belangrijke stap in het leerproces. Dat kan bijvoorbeeld door het hebben van een “pijnervaring”: een situatie waarin je er niet uit komt, en beseft dat je je vaardigheden moet verbeteren of aanscherpen. Je herkent dan een probleem dat je eerder niet zag.

Ontwikkeling van speelbare scenario’s voor de zorg

Kortom, binnen de zorg zijn lastige gesprekken aan de orde van de dag. Om (toekomstig) zorgprofessionals te helpen gespreksvaardig te worden, bouwen we binnen het project ‘Zorgprofessional: speel je gespreksvaardig!’ drie modules met speelbare gespreksscenario’s. Daar gebruiken we de input van zorgprofessionals zelf voor: om te zorgen dat de scenario’s aansluiten bij de praktijk en bij leerdoelen.

Voor (toekomstig) zorgprofessionals, en door zorgprofessionals dus. Met één doel: samen werken aan betere gesprekken in de zorg.

Wil je meer weten over het project, kijk dan op de projectpagina.

Wil je op de hoogte blijven van de vorderingen in het project, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

ScrumTalks

Kort-cyclisch werken in een zelfsturend team: dat is de kern van Scrum. Een Agile methode waar steeds meer organisaties mee werken. En dat betekent veel communiceren: dagelijks in de daily Scrum én tijdens alle andere Scrum events. Door goed te communiceren haal je het maximale uit Scrum. Daar kun je nu online mee oefenen: met ScrumTalks van DialogueTrainer.

In Nederland worden veel trainingen gegeven om Scrum Masters en Product Owners te trainen. De Scrum Master heeft als taak om het team te ondersteunen in het werken volgens de Scrum principes. Het geheel is grotendeels gericht op het proces: de Scrum-methode.

De Scrum methode is easy to understand en vereist ongeveer één uur uitleg. Maar difficult to master is met name de communicatie, terwijl die juist – zoals we uitleggen in onze blog – in grote mate het succes van Scrum werken bepaalt.

Oefen gesprekken met ScrumTalks

Goede communicatieve vaardigheden zijn bij Scrum werken dus essentieel. Ontwikkeling daarvan vraagt om training en oefening. Daarvoor heeft DialogueTrainer ScrumTalks gebouwd: een serie simulaties over alle gesprekken bij Scrum.

Oefen die gesprekken die bij Scrum centraal staan

Door in gesprek te gaan met virtuele trainingsacteurs, oefen je die gesprekken die bij Scrum centraal staan; van sprint planning, daily standup, sprint review, tot retrospective en het samenwerken. Je ziet wat het effect is van jouw aanpak en krijgt op een interactieve manier je rol helder inclusief wat in uiteenlopende situaties voor jou en anderen belangrijk is.

Je oefent in een veilige omgeving, waarin jouw individuele leerproces centraal staat. Want communiceren leer je door te doen, en leren gaat beter als het veilig is.

Innoveer je Scrum training

Geef jij Scrum training en ben je op zoek naar een aanvullende trainingsmethode voor je bestaande trainingsmateriaal? Wil je je Scrum training voortaan blended aanbieden? Wil je meer resultaat behalen en cursisten beter voorbereid en met meer zelfvertrouwen de praktijk in laten gaan?

Met ScrumTalks innoveer je je huidige Scrum training en bereik je meer resultaat. Bovendien heb je beter zicht op de individuele voortgang van de cursisten.

Meer informatie?

Wil je meer weten over ScrumTalks of heb je interesse in een demo? Neem dan contact met ons op.

Bij Scrum draait alles om communicatie

Steeds meer organisaties, met name in softwareontwikkeling maar ook daarbuiten, werken Agile. Eén van de meest voorkomende Agile methodes is Scrum. Hierbij leveren organisaties in projectteams, tijdens korte sprints van 1 tot 4 weken, steeds werkende software op. Het succes van Scrum hangt echter in grote mate af van communicatievaardigheden van medewerkers.

Waterval vs. Scrum

Doordat werkende onderdelen voortdurend door gebruikers worden getest, maakt Scrum het mogelijk om in bredere samenwerkingsverbanden stapsgewijs complexe software te bouwen. Anders dan bij “waterval” projectmanagement, waarbij eindresultaat en planning van tevoren vaststaan, biedt de korte feedbackcyclus van Scrum de mogelijkheid om voortgang te bewaken en toch flexibel om te gaan met veranderingen in het ontwerp, op basis van nieuwe behoeften en eisen.

Scrum geldt daarmee als een belangrijke innovatie en als heel erg van deze tijd. Naast softwareontwikkeling wordt de methode nu ook toegepast in andere projecten waar met grotere groepen een complexe nieuwe oplossing wordt ontwikkeld.

Scrum is een cultuurverandering, en cultuur draait om communicatie

Scrum is niet alleen een verandering in plannen. Het betekent ook een cultuurverandering. Waar veranderen vaak geldt als lastig, staat veranderen bij Scrum juist centraal. Het is een “Agile” methode: het gaat om wendbaar blijven. Door korte feedback-loops, waarbij het gebouwde direct wordt getest en geïntegreerd in de eindoplossing, blijft inzichtelijk wat ieders aandeel is en waar dat aan bijdraagt.

Dit werkt motiverend en voorkomt dat lang wordt doorgewerkt aan een (vaak) frustrerend dood spoor. Maar er mist ook houvast. Gesprekken worden feitelijk, doordat voortdurend de gevolgen van keuzes en gedrag duidelijk zijn. Maar als iets niet goed is gegaan, wordt een gesprek niet minder confronterend. En als je flexibel werkt, gaat niet alles in een keer goed.

Scrum is niet alleen een verandering in plannen. Het betekent ook een cultuurverandering.

Het belang van communicatie bij Scrum

Ondanks de overduidelijke positieve aspecten is Scrum emotioneel uitdagend. Het vraagt om een andere werkhouding en een andere manier van onderling communiceren. Problemen worden door snel schakelen direct opgelost, maar overzicht voor de lange termijn ontbreekt.

Dat een duidelijke hiërarchische structuur ontbreekt is deels een zegen, maar je taak zit er nooit op en het werk is nooit af. Ook op je mindere dag, word je op de proef gesteld. Scrum is dus heerlijk als je kansen ziet en jezelf wilt verbeteren, maar de methode vraagt niet voor niets ook om voortdurende toewijding, focus, openheid, respect en lef. En dat zie je terug in de Scrum gesprekken.

Ondanks het kort cyclische karakter, waardoor oplossingsgericht werken en leren centraal staan, hangt het succes van Scrum werken in grote mate af van de communicatievaardigheden van medewerkers.

De kansen en risico’s bij Scrum communicatie

Kansen

  • Gedeelde ambitie: iedereen werkt aan hetzelfde doel
  • Voortdurend zijn feiten beschikbaar over wat wel en niet werkt, wat discussie voorkomt
  • Je kunt jezelf voortdurend verbeteren

Risico’s

  • Je wordt voortdurend gevraagd om je aan te passen
  • Er is weinig houvast voor de lange termijn
  • Je geeft en krijgt voortdurend feedback, maar er is weinig tijd voor reflectie

Trainen met Scrum communicatievaardigheden

In Nederland worden veel trainingen gegeven om Scrum Masters en Product Owners te trainen. De Scrum Master heeft als taak om het team te ondersteunen in het werken volgens de Scrum principes. Het geheel is grotendeels gericht op het proces: de Scrum-methode.

De Scrum methode is easy to understand en vereist ongeveer één uur uitleg. Maar difficult to master is met name de communicatie. 60% van de professionals ziet de dynamische afstemming en voortdurende persoonlijke betrokkenheid als een kritische succesfactor. En die andere 40% zou dat moeten zien. Hoewel uitdagingen snel kúnnen worden opgelost, ontstaan echte problemen wanneer de communicatie tekort schiet. Dat vraagt om training en oefening. Dat kan online als aanvulling op de bestaande training.

Met ScrumTalks oefen je die gesprekken die bij Scrum centraal staan.

ScrumTalks van DialogueTrainer

DialogueTrainer heeft ScrumTalks gebouwd: een serie simulaties over alle gesprekken bij Scrum, van sprint planning, daily standup, sprint review, tot retrospective en het samenwerken. Gesprekken tijdens elke Scrum fase kun je oefenen met virtuele avatars, waarbij je ziet wat het effect is van jouw aanpak. Als deelnemer aan Scrum, krijg je op een interactieve manier je rol helder inclusief wat in uiteenlopende situaties voor jou en anderen belangrijk is.

Je oefent in een veilige omgeving, waarin jouw individuele leerproces centraal staat. Want communiceren leer je door te doen, en leren gaat beter als het veilig is. Dus wil je Scrum deelnemers trainen in Communicatie? Neem dan contact op met DialogueTrainer voor ScrumTalks: het oefenen van elk Scrum-Agile gesprek.