Burgerschap

Burgerschapsonderwijs biedt een veilige manier om diepgaande discussies te voeren. Online simulaties helpen jongeren verschillende standpunten te begrijpen zonder emotionele stress. Met avatars als gespreksleiders worden zelfs complexe thema’s gemakkelijk benaderbaar. De simulaties zijn ontwikkeld in samenwerking met verschillende onderwijsinstellingen. Een innovatieve stap in de toekomst van het onderwijs!

Ontwikkeld in samenwerking met MBO scholen

Het online lespakket ‘Burgerschap’ is ontwikkeld in samenwerking met verschillende scholen waaronder Zadkine en Horizon College. De leeromgeving is ontworpen om studenten grondig voor te bereiden op hun toekomstige carrières. Door middel van simulaties bieden we studenten de kans om complexe gesprekken te oefenen in een veilige en ondersteunende omgeving.

Oefen in een veilige omgeving

Oefen je communicatie skills in een veilige, virtuele omgeving zonder angst voor fouten.

Verken complexe gespreksonderwerpen

Ga de uitdaging aan: duik diep in complexe en gevoelige onderwerpen.

Krijg direct inzicht in leerbehoeften

Krijg nauwkeurige inzichten in individuele leerpaden van studenten.

Voordelen van de online simulaties

Studenten

Docenten

Whitepaper Burgerschapsonderwijs

Op zoek naar een interactieve digitale methode om de gesprekstechnieken van studenten te evalueren, te verbeteren en te versterken? Download de gratis whitepaper Burgerschapsonderwijs.

Hoe werkt het?

De DialogueTrainer leeromgeving voor Burgerschap is ontworpen om leerlingen nieuwe inzichten te bieden over uiteenlopende controversiële thema’s. Dit stimuleert betere discussies in de maatschappij. Jongeren leren zich duidelijker uit te drukken en voelen zich vrijer om te spreken, wat de gesprekken waardevoller maakt. Deze omgeving is ontwikkeld in samenwerking met diverse onderwijsinstellingen. In een online demo krijg je een interactief voorproefje van onze online simulaties.

Aan de slag

Boost je communicatievaardigheden met onze doelgerichte training. Ontdek de online simulaties via een demo of ga direct aan de slag! 

Evaringen met DialogueTrainer

Geweldig, dit zijn dé onderwerpen waar docenten in het mbo wel wat extra ondersteuning bij kunnen gebruiken. Wat ontzettend fijn om te zien hoe een digitaal leermiddel hier heel praktisch het verschil kan maken.

Gezina Trouw, Beroepsvereniging opleiders MBO (BVMBO)

Het eerste pakket is veelbelovend, omdat de metacognitie wordt aangesproken. Studenten kunnen experimenteren met verschillende uitspraken, zien de kwestie vanuit een ander perspectief en hebben een interessant gesprek. Niet met mij, de docent die de (overheids)mores vertelt, maar met een avatar die reageert zoals in het echte leven buiten het leslokaal. Ik kan de aandacht richten op het leerproces van de studenten.

Erna van Ophem, Beroepsvereniging opleiders MBO (BVMBO) ROC Horizon College