Waar we trots op zijn

Of je nu werkzaam bent in het bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs of de zorg: goede gesprekken maken overal het verschil. We zijn supertrots op wat we voor klanten al hebben betekend. Bekijk onze klantcases en zie hoe onze klanten onze simulaties inzetten voor onboarding, on-demand leren en blended learning trajecten.

Onboarding

Eurocross

Pech met je auto of in een buitenlands ziekenhuis opgenomen? Grote kans dat je de alarmcentrale van Eurocross aan de telefoon krijgt. Zij staan 24 uur per dag Nederlanders in nood telefonisch te hulp. In de zomerperiode is het logischerwijs drukker op de alarmcentrale en nemen zij veel nieuwe mensen aan.

“De deelnemers werden getriggerd door het spelelement en de feedback. Ze wilden zichzelf direct ‘verbeteren’ door de simulatie nogmaals te spelen.”

Gesprekssimulaties voor onboarding

En dat brengt een uitdaging met zich mee. Want hoe train je zo’n 75 nieuwe medewerkers – met verschil in niveau, achtergrond en leerstijl – op een snelle en eigentijdse manier om klanten goed te woord te staan? In hun zoektocht binnen dit onboarding vraagstuk, kwamen zij uit bij DialogueTrainer.

Inzicht via scores

Nieuwe medewerkers van Eurocross spelen verschillende gesprekssimulaties. Hierin oefenen ze een telefonisch gesprek met een virtuele klant. Dit doen ze eerst individueel: zodat duidelijk wordt wat ze al beheersen én waar ze nog extra training nodig hebben. Vervolgens werken ze daar in kleine groepjes aan verder, samen met anderen die dezelfde leerdoelen hebben.

De voordelen op een rij

Medewerkers krijgen in korte tijd inzicht in het werk dat ze gaan doen.

De klassikale training is doelgerichter: trainers spelen in op scores en leerdoelen, en rollenspellen verlopen beter door meer zelfvertrouwen en inzicht.

De simulaties zijn herbruikbaar voor de volgende groep instromers.

On-demand leren

Kenneth Smit

Kenneth Smit biedt al meer dan 30 jaar diverse trainingen aan op het gebied van sales. Hun trainingen zijn altijd interactief. Om ondersteuning te bieden bij het salesproces, ontwikkelde Kenneth Smit een aanvullende online trainingscomponent: de ‘SalesBoks’-app.

“Door praktijksituaties na te bootsen in een zo realistisch mogelijke omgeving, kunnen professionals in een veilige omgeving hun kennis, vaardigheden en attitude (competenties) verbeteren.”

Vertrouwen door oefening

In die app is het mogelijk om KPI’s op salesgebied te meten én om DialogueTrainer gesprekssimulaties te spelen. Want een goed salesgesprek vraagt om een goede gespreksaanpak én vertrouwen in jezelf. Hoe pak je een eerste verkoopgesprek aan? En wat doe je bijvoorbeeld als iemand om korting vraagt?

On-demand leren

Die salesgesprekken kunnen deelnemers in de app oefenen wanneer het hen uitkomt: on-demand dus. Die vrijheid heeft veel voordelen: zo kun je vlak voor een echt salesgesprek eerst nog even oefenen. Om vervolgens met vertrouwen de telefoon te pakken of de afspraak in te gaan.

De voordelen op een rij

Deelnemers kunnen 24/7 oefenen met salesgesprekken: on-demand leren dus.

Beschikbaar via telefoon, dus altijd een microlearning bij de hand.

Simulaties maken het uitproberen van andere keuzes mogelijk, waarmee je veilig kunt leren van je fouten.

Blended learning

Samsung

Samsung ontwikkelt een breed scala aan elektronische devices: van mobiele telefoons tot koelkasten. Met concurrenten op de loer is continu blijven innoveren belangrijk. Dat betekent dat goede samenwerking —en daarmee een goede feedbackcultuur— vereist is.

“We hebben voor DialogueTrainer gekozen omdat we gebaat zijn bij een aanpak die een veilige omgeving waarborgt voor deelnemers. En nog belangrijker: één die inzicht geeft in individuele leervragen en continue ondersteuning en activatie faciliteert.”

Blended learning

Om daaraan te werken, heeft Samsung samen met DialogueTrainer een blended trainingsprogramma opgezet, gekoppeld aan de HR-cyclus. Hierbij oefenen managers eerst individueel in een online gesprekssimulatie met feedback geven, in de context van een competentiegericht gesprek. Zo krijgen zij inzicht in wat het gesprek uitdagend maakt en waar valkuilen liggen.

Van online naar offline

Vervolgens gaan de managers met een heldere persoonlijke leervraag, en met meer zelfvertrouwen, de interactie aan met een trainer en acteur in de klassikale training. De trainer en acteur hebben ook inzicht in individuele scores, en spelen daarop in. De offline training kan hierdoor heel doelgericht ingezet worden. Direct na de training stellen we nieuwe gesprekssimulaties beschikbaar. Zo blijven hun kennis en opgedane vaardigheden op peil.

De voordelen op een rij

Managers komen goed voorbereid naar de klassikale training, met persoonlijke leervragen.

Het samen doorlopen van de simulatie stimuleert discussie en kennisontwikkeling.

Na de training gaat leren door: follow-up simulaties stimuleren blijvende ontwikkeling.

Leeromgeving

Vilans

Vilans is de landelijke kennisorganisatie voor de langdurende zorg. Ze faciliteren organisaties en professionals met onderzoek, kennis en advies. Zo werken zij onder andere aan de implementatie van Samen beslissen in zorgorganisaties. Waarbij een arts en een patiënt samen beslissen over een behandeling.

“Het mooie aan de leeromgeving is dat de zorgprofessionals ook echt actief aan de slag gaan met het oefenen van het gesprek, in tegenstelling tot veel traditionele e-learnings.”

Online leeromgeving

Samen beslissen heeft veel voordelen – zoals beter geïnformeerde patiënten en meer therapietrouw – maar vraagt wel om een goed gesprek. Daarom ontwikkelden wij voor Vilans een online leeromgeving waarin zorgprofessionals kunnen oefenen met de 6 stappen van Samen beslissen. Ze krijgen inzicht in het gespreksmodel en leren het toe te passen in de praktijk.

Follow-up en accreditatie

De gesprekssimulaties worden gecombineerd met theorie, video en quizzen, voor een hoger leerrendement. Om hun kennis op peil te houden, zijn bovendien 3 follow-up momenten in de training ingebouwd, waarbij zorgprofessionals opnieuw kunnen oefenen. Deze e-learning is geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging voor Klinisch Geriaters.

De voordelen op een rij

Zorgprofessionals kunnen de e-learning in hun eigen tijd en tempo doorlopen.

De gesprekssimulaties helpen om de stappen van Samen beslissen te doorgronden.

Met de e-learning kunnen accreditatiepunten verdiend worden.

Blended learning & maatwerk

Benieuwd hoe we je kunnen helpen bij jouw vraag? Er zijn allerlei oplossingen en mogelijkheden denkbaar. Van standaard oplossingen om te beginnen tot maatwerk en specifieke blended learning trajecten.

Bekijk alle mogelijkheden