Online training consultative selling

Verkoop is het bieden van oplossingen. Bij consultative selling staat niet jouw product, maar de oplossing voor de ander centraal. Door motiverende maar ook lastige vragen te stellen, verduidelijk je het probleem of de vraag van de klant. Door met de klant te reflecteren op diens uitdagingen, achterhaal je ook ‘de vraag achter de vraag’: “wat gaat er niet goed als het niet wordt opgelost?” Jij bent een autoriteit op jouw vakgebied en het gesprek op zich voegt al waarde toe.

Onbeperkt en veilig oefenen

Oefen professionele gesprekken met virtuele acteurs zonder meekijkers. Wanneer het jou uitkomt.

Duidelijke en objectieve feedback

98% van onze gebruikers vinden de feedback die zij direct na het spelen van een simulatie ontvangen, helder en direct toepasbaar.

On-demand leren

Onze virtuele trainingsacteurs staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor jou klaar.

Training consultative selling

Waarom is het belangrijk

Wanneer jouw aanbod een voor de klant herkenbaar en relevant probleem oplost, herkent hij eerder de waarde van jouw dienstverlening. Door actief met de klant mee te denken en samen de best passende oplossing te zoeken, weet je daarnaast zeker dat de oplossing begrepen wordt en uitvoerbaar is. Doordat je tijdens het gesprek al waarde toevoegt, versterk je de relatie. Consultative selling is een methode die praktische handvatten biedt om hier stap voor stap invulling aan te geven.

Hoe krijg je de vraag helder?

Belangrijk bij consultative selling, is dat je de klant zo ver krijgt dat deze informatie met jou gaat delen. Door op deze informatie gericht door te vragen, breng je je klant tijdens het gesprek tot nieuwe inzichten. Hiervoor is belangrijk dat je verstand hebt van de uitdagingen van de klant en liefst ook van diens markt of sector. Doordat jij je opstelt als waardevolle medestander, groeit het vertrouwen om informatie met jou te delen. Vervolgens onderneem je samen actie.

Wat kun je bereiken?

Als je consultative selling goed toepast, sluit je niet alleen de deal, maar bouw je ook aan een vertrouwensrelatie: de klant ziet jou als waardevolle partner. Doordat je een oplossing biedt die goed aansluit, is de toegevoegde waarde van jouw aanbod groot. Als je de situatie van de klant echt begrijpt, ontstaan daarnaast wellicht kansen om meer te verkopen: te ‘upsellen’. Zo werk je aan een langdurige relatie waarbij de klant jou belt met vragen, ook als ze nog niet zeker weten of jij dit kunt leveren: je wordt een vertrouwd adviseur. Weten hoe je dit met DialogueTrainer kunt leren?

Weten hoe je dit met DialogueTrainer kunt leren?

Hoe het werkt

Leermodule consultative selling

Kies onze leermodule consultative selling en ontdek hoe je met dit gesprek langdurige klantrelaties bouwt. Wil je alle belangrijke gesprekken binnen sales & klantcontact oefenen? Kies dan ons totale pakket sales en klantcontact met daarin vijf leermodules; telefonische acquisitie, verkoopgesprek, onderhandelen, consultative selling en klachtgesprek.

Leermodule: Consultative selling

3/6 voltooid

Simulatie

5min

Introductie

Sleepoefening

10min

Theorie

Consultative selling

Reflectie

7min

Reflecteren op de leermodule

Resultaat

2min

Jouw persoonlijke profiel

Reviews

Training sales en klantcontact

Aan de slag met het consultative selling

Selecteer hieronder jouw leermodule. Na betaling krijg je direct toegang.

 • Onbeperkt en veilig oefenen
 • Onbeperkt toegang voor 1 jaar
 • Inclusief updates en nieuwe simulaties

Selecteer hieronder jouw leermodule. Na betaling krijgen jij en je collega’s direct toegang.

 • 20 PLAY licenties
 • Inclusief INSTRUCTOR licentie voor inzicht en rapportage
 • Onbeperkt toegang voor 1 jaar

Leermodule op maat

Opzoek naar een leermodule op maat? Vanaf 1.500 euro ontwikkelen wij simulaties op maat. Of benieuwd naar andere oplossingen? Allerlei maatwerkoplossingen zijn mogelijk.

Gratis demo proberen  Ik wil me aanmelden voor de nieuwsbrief

  Whitepaper sales & klantcontact

  Hoe speel je beter in op de klantbehoefte? En verkort je de salescyclus?