Oefen eindeloos online met virtuele acteurs Adviesgesprek

Online training consultative selling

Het commercieel adviesgesprek is beter bekend als consultative selling. In dit gesprek help je de klant zo goed mogelijk door aan te sluiten op zijn behoefte. In deze verkooptechniek treed je in eerste plaats op als adviseur. Je richt je dus niet op de verkoop van een specifiek product of dienst.

Bij consultative selling ga je in het gesprek na wat de vraag van de klant is. Door actief met de klant mee te denken en de best passende oplossing te vinden, sluit je optimaal bij de klantbehoefte aan. En is het mogelijk om de klant te aan je organisatie te binden waardoor je aan een langdurige relatie kunt bouwen.

Consultative selling oefenen met online simulatie

De techniek consultative selling is niet altijd eenvoudig toe te passen. Je moet bewust de rol van verkoper loslaten. En proberen zo goed mogelijk bij de vraag van de klant aan te sluiten. Potentiële klanten zijn kostbaar. Daarom kun je dit gesprek nu eindeloos oefenen met een virtuele trainingsacteur. met individuele scores en feedback ontwikkel je inzicht in eigen leerdoelen. Zo  leer je alles over de do’s en don’ts van consultative selling.

Gespreksfases

 • Opening
 • Uitdaging van de klant
 • Nieuwsgierig zijn
 • Mogelijkheden in kaart
 • Upsellen
 • Passend advies

Do’s

 • Creëer een open sfeer
 • Wees nieuwsgierig
 • Breng mogelijkheden in kaart
 • Sluit aan op de behoefte van de klant
 • Denk creatief in oplossingen

Don’ts

 • Te snel advies geven
 • Dominant advies geven

Leren met DialogueTrainer betekent leren van ervaring in een veilige omgeving en op het moment dat het jou uitkomt. Onze online simulaties zijn daarnaast zeer goed inpasbaar in bestaande trainingen of te embedden binnen bestaande e-learning platformen (middels LTI).

Uitdagende simulaties die aanzetten tot spelen.

Scores geven inzicht in leerdoelen en richting aan vervolgtraining en coaching.

Speel individueel of als groep, en leer van elkaar.

“Door praktijksituaties na te bootsen in een zo realistisch mogelijke omgeving, kunnen professionals in een veilige omgeving hun kennis, vaardigheden en attitude (competenties) verbeteren.”

Adviesgesprek en salesgesprekken

Structuur in je gesprek helpt om gericht naar je doel toe te werken. Met effectieve gesprekken verkort je de salescyclus en krijg je gelukkigere klanten. Gesprekken bieden je de tijd, ruimte en vooral mogelijkheid om deze vaardigheden in de praktijk te brengen. De online simulatie ‘adviesgesprek’ maakt onderdeel uit van onze leermodule ‘sales & klantcontact’. Daarmee kun je de vijf meest voorkomende en uitdagende verkoopgesprekken eindeloos oefenen.

Leermodule sales en klantcontact

Prijzen

Professional
Speel individueel of als groep, en leer van elkaar. 30 licenties om samen succesvoller te worden in sales en klantcontact.
49
per jaarAanvragen
Online leeromgeving met 5 simulaties
Theorie en reflectie
Individuele scores en feedback
Team
Speel individueel of als groep, en leer van elkaar. 30 licenties om samen succesvoller te worden in klantcontact en sales.
1499
per jaarContact
Online leeromgeving met 5 simulaties
Theorie, reflectie en scores
Inclusief score dashboard met voortgang

Een simulatie op maat laten maken? Dat kan al vanaf €1500.

Blended learning & maatwerk

Ben je op zoek naar een adviesgesprek op maat? Die past bij de context en vraag van jouw organisatie? Of ben je benieuwd naar een blended learning aanpak met onze gesprekssimulaties? Dan zijn er allerlei maatwerkoplossingen mogelijk. Stel ons je maatwerkvraag.

Gratis demo proberenIk wil me aanmelden voor de nieuwsbrief

Whitepaper sales & klantcontact

Hoe speel je beter in op de klantbehoefte? En verkort je de salescyclus?