DialogueTrainer op het Zorg & ICT event!

Ook dit jaar waren we weer aanwezig op het Zorg & ICT event in de Jaarbeurs in Utrecht. Van 8 t/m 10 april stond DialogueTrainer samen met 11 andere bevlogen ondernemingen op het Heart of Health startupplein. We maakten nieuwsgierige bezoekers enthousiast met onze simulaties voor toekomstbestendige zorg.

De uitdagingen van een zorgprofessional

Bezoekers oefenden moeilijke gesprekken die ze vaak in de praktijk tegenkomen met onze digitale trainingsacteurs. Denk aan Mike, die boos is omdat zijn opa naar een ander verzorgingstehuis is overgeplaatst, of je collega Nina, die steeds vervelende taken op jou afschuift. Hoe ga je om met een boos familielid van een patiënt? Hoe behoud je de relatie met je collega terwijl je je grenzen aangeeft? Veel bezoekers herkenden deze uitdagingen en reageerden zeer positief op de simulaties.

Workshop in samenwerking met Spaarne Gasthuis

Als hoogtepunt verzorgden we in samenwerking met Suzanne Bader van Spaarne Labs een workshop. Met zo’n 25 zorgprofessionals en studenten bespraken we wat DialogueTrainer is en waarom het zo relevant is voor de zorg. Suzanne deelde haar ervaringen met DialogueTrainer in het Spaarne Gasthuis en de groep speelde een simulatie. Suzanne vertelde: “De simulaties worden zeer gewaardeerd; ze zijn toepasselijk en herkenbaar. Het doen van de simulatie levert écht nieuwe inzichten op.” Het spelen van de simulatie riep veel reacties op binnen de groep, vooral wanneer de avatar heftig reageerde. Direct werd duidelijk wat het gevolg is van keuzes die je maakt in een gesprek.

Gesprekken in de zorg, van onschatbare waarde

Het was een geslaagd event waarin opnieuw duidelijk werd hoe essentieel effectieve communicatie in de zorg is. Tegelijkertijd is het met de hoge werkdruk zoeken naar mogelijkheden om zorgpersoneel hierin te trainen. DialogueTrainer voorziet in een tijdsefficiënte en schaalbare oplossing. Het spelen van simulaties resulteert in scores en feedback die aanknopingspunten geven om jezelf te ontwikkelen. Managers of trainers zien in het dashboard in een oogopslag de uitdagingen van de groep en per individu. Dit maakt het mogelijk om datagedreven te coachen.

Meer weten over DialogueTrainer in de zorg?