Handen uit de Mouwen met DialogueTrainer

Vorig week donderdag en vrijdag maakte DialogueTrainer deel uit van de MBO Digitaal Conferentie in Rotterdam, georganiseerd door Zadkine onder het thema “Handen uit de Mouwen”.

Goede gesprekken zijn onmisbaar in werksituaties, of het nu gaat om communicatie met klanten, collega’s of leidinggevenden. Ze kunnen bepalend zijn voor de sfeer en het succes van een bedrijf of organisatie. Een goed gesprek kan leiden tot een productieve en constructieve oplossing, terwijl een slecht gesprek juist spanningen kan veroorzaken en conflicten kunnen escaleren.

Bij Zadkine oefenen studenten al jaren met online gespreksimulaties van DialogueTrainer om bijvoorbeeld een verwarde patiënt te kalmeren of een goed gesprek te voeren aan de balie. Dankzij individuele scores en feedback weten studenten waar ze sterk in zijn en krijgen ze meer inzicht in hun leerdoelen, wat volgens Gezina Trouw de motivatie verhoogt.

Op deze manier worden ze voorbereid op de uitdagingen in werksituaties, waar goede communicatie noodzakelijk is om te komen tot effectieve oplossingen, samenwerking te bevorderen en conflict te voorkomen.

Tijdens de workshop, gegeven door Yme de Jong van DialogueTrainer samen met Gezina Trouw van Zadkine, deelden we onze ervaringen met gesprekssimulaties en gaven we deelnemers een kijkje in de nieuwste VR-ontwikkelingen. De workshop werd goed bezocht en leverde positieve reacties op onze VR-simulaties op.

Ben je geïnteresseerd in wat DialogueTrainer voor jouw onderwijsinstelling kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.