Academic Startup Competition: we zijn genomineerd!

We zijn genomineerd voor de Academic Startup Competition 2019. Dat betekent dat wij op dinsdag 14 mei meestrijden voor de titel ‘meest baanbrekende innovatie vanuit de wetenschap’.

De Academic Startup Competition is een initiatief van VSNU, de Netherlands Academy of Technology and Innovation (AcTI) en StartupDelta. Om kans te maken op de titel, moet je eerst worden genomineerd door een universiteit. Tijdens de finale op 14 mei kiest een jury vervolgens welke winnaars onderdeel worden van de lijst ‘meest baanbrekende innovaties van de wetenschap in Nederland’.

Lees hier het persbericht.

Van universitair project naar bedrijf

Wij zijn genomineerd door de Universiteit Utrecht, waar het DialogueTrainer platform is ontstaan. Al sinds 2013 oefenen studenten van de Universiteit Utrecht met DialogueTrainer scenario’s.

Na het initiële succes op de Universiteit, en het succes in het project ‘De Virtuele Patiënt’ dat ongeveer tegelijkertijd liep, besloten Henk van Zeijts en Michiel Hulsbergen DialogueTrainer op te richten. Om zo de software verder te optimaliseren en breder in te zetten.

DialogueTrainer is daarmee een voorbeeld van een techbedrijf dat voortkomt vanuit de Universiteit, zo beaamt ook Jorrit Kuipers, bestuurslid AcTI:

De geselecteerde startups zijn stuk voor stuk mooie voorbeelden van hoe wetenschap en ondernemerschap elkaar kunnen versterken en het bewijs dat Nederlandse universiteiten prachtige (deep-)techbedrijven voortbrengen.

Nominatie

Hoewel DialogueTrainer sinds 2016 als zelfstandig bedrijf functioneert, zijn onze banden met de Universiteit nog altijd nauw.

CEO Michiel Hulsbergen: “We werken veel samen met de Universiteit Utrecht, waar onze CSO Johan Jeuring ook aan verbonden is. Inmiddels hebben al meer dan 4000 studenten – van verschillende opleidingen zoals (Dier)geneeskunde, psychologie en biomedische wetenschappen – met onze software gewerkt! Daarnaast doen we ook veel onderzoek samen met de Universiteit, en dit willen we op korte termijn verder gaan uitbreiden. We kijken dan bijvoorbeeld naar de leereffecten van scenario’s en valideren kennis op het gebied van gesprekken. Dat de Universiteit Utrecht ons nu genomineerd heeft, laat zien dat zij de waarde van het platform nog steeds ziet, en zich goed kan vinden in de weg die we zijn ingeslagen na onze eerste samenwerking. Dat schept vertrouwen voor de toekomst”.

De kracht van DialogueTrainer zit in het feit dat het een aantal expertises samenbrengt.

Finale

De finale vindt plaats op 14 mei, in het Epicenter in Amsterdam. Een vakjury beoordeelt welke 10 start-ups onderdeel worden van de lijst ‘meest baanbrekende innovaties van de wetenschap in Nederland’.

Michiel ziet de finale met vertrouwen tegemoet: “De kracht van DialogueTrainer zit in het feit dat het een aantal expertises samenbrengt, waardoor een synergetisch effect ontstaat. De wetenschappelijke kennis van gesprekken, gespreksvaardigheden en emoties combineren we met kennis van en ervaring met hoogwaardige software ontwikkeling en serious gaming. Die combinatie maakt het mogelijk om interacties aan te gaan met virtuele trainingsacteurs, en zo gesprekken op een innovatieve, veilige én effectieve manier te trainen. Dit gecombineerd met een gebruiksvriendelijke editor, maakt dat wij uniek zijn in dit veld“.

Winnaars

De tien uiteindelijke winnaars krijgen niet alleen de eer van de titel. Zij mogen zich ook op 4 en 5 juni presenteren tijdens de Global Entrepeneurship Summit (GES), een ondernemers-top georganiseerd door de Amerikaanse en Nederlandse ministeries van Buitenlandse Zaken, waar 2.000 wereldleiders op het gebied van innovatie, ondernemerschap, investeringen en wetenschap bij elkaar komen.

Meer informatie?

Aanvullende informatie is te vinden in ons persbericht.

Voor meer informatie over dit bericht of DialogueTrainer, neem contact op met Michiel Hulsbergen, 06-54381230 / michiel@dialoguetrainer.com