De Oefendokter

Project PrepDOC  |  EIT Digital Wellbeing

De Oefendokter

Met het project ‘De Oefendokter’ beogen Universiteit Utrecht, Vilans en DialogueTrainer om ouderen te helpen bij een goede voorbereiding op gesprekken met zorgprofessionals en daarmee de zorg voor ouderen nog verder te verbeteren.

De Oefendokter is onderdeel van het Europese project PrepDOC | Empowering elderly people in conversations with healthcare professionals, waarvan Universiteit Utrecht penvoerder is. Het project wordt gefinancierd door EIT Digital Wellbeing.

De Oefendokter in een notendop bij De Monitor

Recent was De Monitor op bezoek bij DialogueTrainer. In een notendop maakten ze kennis met De Oefendokter, ter aankondiging van een uitzending van De Monitor op 5 juni 2018. Daarin wordt duidelijk hoe belangrijk het is om, ook – of juist – met oudere mensen gezamenlijk tot beslissingen te komen over een behandeling…

Samen beslissen

Vooral bij oudere patiënten betekent een behandeling niet per definitie een verbetering van de kwaliteit van leven. Om optimale zorg te leveren, is het belangrijk dat de zorgprofessional en de patiënt elkaar goed begrijpen én dat de patiënt zijn of haar wensen duidelijk laat weten. Samen beslissen vraagt iets van de arts én van de patiënt.

Met De Oefendokter richten we ons op het ondersteunen van de (oudere) patiënt bij het samen beslissen.

Co-creatie

We ontwikkelen De Oefendokter in co-creatie met ouderen en professionals in de zorg. Daardoor zorgen we dat de Oefendokter goed aansluit bij wat ouderen daadwerkelijk kan helpen. De eerste co-creatie sessies waren daarvoor al zeer inzichtgevend!

Interesse / meer informatie?

Als u meer wilt weten over De Oefendokter en/of een demo wilt zien, neemt u dan contact op met Henk van Zeijts, via de contactpagina of via 06 55 708 662.