Communicate

Achtergrond van ons online trainingsplatform

Gesprekken leer je door ze te doen

Communiceren is niet altijd gemakkelijk, ook niet als professional.  Zeker in situaties waar veel van je geëist wordt, is het soms niet voldoende om te weten wat je – in theorie – moet doen. En ook in situaties die je al door en door denkt te kennen, kan met een nieuwe benadering soms in één keer meer haalbaar zijn.  Communicate laat je oefenen met uiteenlopende lastige situaties en nieuwe gespreksmethodieken. Door in de situatie het gesprek aan te gaan en keuzes te maken, leer je wat werkt en wat je kunt bereiken met een andere aanpak.  Gesprekken leer je door ze te doen, en doen doe je veilig binnen Communicate.

Virtuele gesprekspartners

Communicate biedt diverse virtuele gesprekspartners, waarmee de speler in gesprek gaat door te kiezen uit een aantal antwoordopties. Elke keuze resulteert in een specifieke reactie van de virtuele gesprekspartner, in de vorm van een emotionele gezichtsuitdrukking en een uitspraak. De effectiviteit van de communicatie wordt bepaald door de keuzes van de speler. Het systeem registreert elk gekozen antwoord en kan scores geven en feedback. Tijdens het spel of nadat het gesprek is beëindigd. Communicate speelt in op de kennis en vaardigheden van de speler en presenteert adaptief volgende stappen voor verdere ontwikkeling.


"Leren met Communicate is leuk en nuttig, omdat we weinig hebben kunnen oefenen. Hadden we dit maar gehad vóór onze stage..." 4e jaars student HBO-V

Reactie van Herma, 4e jaars student PMK bij Windesheim
(pedagogisch management in de Kinderopvang)


Theorie en praktijk

De spelgebaseerde leeromgeving van Communicate biedt zowel theorie als ervaringsleren. Professionals en studenten doen dus zowel kennis als ervaring op over alle gewenste communicatieve vaardigheden. Honderden professionals en duizenden studenten op het gebied van de gezondheidszorg, overheid en onderwijs maakten al kennis met Communicate en ontwikkelden hun gespreksvaardigheden substantieel.


Serious gaming én flexibiliteit

Communicate combineert flexibiliteit met de aantrekkelijkheid en de intrinsieke motivatie van (serious) games. Gebruikers spelen gespreksscenario’s online en kunnen door middel van scores hun eigen ontwikkeling bijhouden, maar ook zichzelf met anderen vergelijken. Gespreksscenario’s kunnen eenvoudig worden gemaakt, aangepast en uitgebreid.

Toepassing van Communicate

De ontwikkeling van professionele communicatie vaardigheden kun je beschrijven via de leercurve. We onderscheiden vier stadia waarin Communicate, op verschillende wijze, het leerproces kan versterken. Meer info hierover via de knop hieronder.

Leereffecten