Uitdagend Richtinggevend  Onderwijs

Onbeperkt oefenen met virtuele trainingsacteurs

Goed in gesprek

Communicatie is een van de belangrijkste “21st Century Skills”. De effectiviteit van professionals staat of valt bij hun communicatievaardigheden. Maar hoe train je studenten in het voeren van goede gesprekken? Met simulaties haal je de praktijk naar het leslokaal. Studenten doen in een veilige omgeving ervaring op met belangrijke gesprekken en gespreksmethodes. Zo treden ze de praktijk met meer praktische ervaring en vertrouwen tegemoet. Dit vergroot ook de impact van onderwijs, doordat (nieuwe) inzichten in de werkpraktijk beter landen.

Als docent helpen simulaties jou om studenten mee te nemen in uitdagingen, waar het onderwijs hen op voorbereid. Via scores heb je voortdurend zicht op resultaat en ontwikkeling van individuele studenten , ook bij leren op afstand en met grote groepen. DialogueTrainer biedt leermodules in Zorg, Social Work, Basis Communicatieve vaardigheden, Travel, Management, HR en nog veel meer. Dat alles gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek waardoor het voldoet aan de eisen van het hedendaagse curriculum.

Uitgedaagd worden door scores

Individuele feedback geeft inzicht in de vorderingen maar ook de knelpunten in het gesprek

Veilige omgeving

Studenten ervaren geen angst of druk vanuit de klas of groep

Onbeperkt oefenen

Studenten kunnen waar en wanneer ze dat willen oefenen (24/7)

Realistische praktijkscenario’s

Simulaties zijn gebaseerd op situaties uit de praktijk en tot stand gekomen met hulp van professionals uit de dagelijkse praktijk

0 Speelsessies

Meer dan 250 duizend individuele speelsessies van gesprekssimulaties van DialogueTrainer

0 Individuen Getraind

DialogueTrainer heeft al van meer dan 40 duizend personen de gespreksvaardigheden verbeterd

0 Gesprekssimulaties

Samen met onze partners en klanten hebben we meer dan 500 simulaties gecreëerd en aangepast aan specifieke herkenbare situaties.
Lees meer

Speelbaar op elke device

Desktop

Tablet

Telefoon

Virtual Reality

Datagedreven

Met een overzichtelijk dashboard

Tevreden klanten

Thema’s

Waarom DialogueTrainer?

Online oefenen met virtuele acteurs, op elk device, ook met Virtual Reality, wanneer en zo vaak als je wilt! Elke gesprekssimulatie combineert een uitdaging uit de werkpraktijk en een gespreksmodel. Je virtuele gesprekspartners nemen de rol aan van klant, collega, kandidaat, cliënt of patiënt. Op elke keuze die je maakt in het gesprek, reageert je gesprekspartner met spraak, intonatie, emotie, mimiek en lichaamstaal. DialogueTrainer meet wat je doet en geeft instant feedback over je keuzes. Als manager, trainer of docent heb je inzicht in ontwikkeling en leerbehoeftes via scores.

Betere klantbeleving

In gesprekken met klanten zijn doelen duidelijk, medewerkers begrijpen wat een klant nodig heeft en weten wat ze moeten doen om dat te bereiken.

Minder fouten

Doordat medewerkers zien waar in gesprekken risico's liggen, en weten wanneer een gesprek aan de orde is, voorkom je kostbare fouten.

Beter resultaat

Door doelbewust en gerichter te communiceren en gesprekken aan te gaan, til je de organisatie naar een hoger niveau, zowel intern als extern.

Gezonde Bedrijfscultuur

Door gespreksvaardigheden gericht te trainen, biedt je inzicht en geef je medewerkers ivertrouwen om met elkaar het gesprek aan te gaan.

Grip op ontwikkeling

Door medewerkers gericht te trainen en scores te monitoren, weet je hoe groepen zich ontwikkelen en waar aandacht nodig is.

Tegen lagere kosten

Omdat het digitaal is, zijn simulaties onbeperkt speelbaar en altijd beschikbaar, tegen een fractie van de kosten van andere training.

Wat onze klanten zeggen

Nieuws

Meer nieuws

De voordelen van DialogueTrainer

Voor organisaties

 • Schaalbaar trainen
 • Inzicht in prestaties
 • Inpasbaar in bestaande leeromgeving
 • Best-practices worden vastgelegd

Voor gebruikers

 • Oefenen in een veilige omgeving
 • Onbeperkt online beschikbaar
 • Individuele feedback
 • Eigen leerproces centraal

Voor opleiders

 • Gemakkelijk te bedienen
 • Mogelijk om scenario's toe te wijzen
 • Inzicht in leerbehoeften groep
 • Advies omtrent inzet

Benieuwd hoe DialogueTrainer jouw onderwijs kan versterken?

Vraag een demo aan en ontdek het direct!

Liever een live demo voor docenten en onderwijsprofessionals?