Over ons

De mensen en missie van DialogueTrainer

Onze missie

DialogueTrainer wil de scholing in gespreksvaardigheden fundamenteel innoveren en daarmee bijdragen aan meer werkplezier en efficiënter werken. Wij zijn ervan overtuigd dat we, met Communicate, online meer mensen op een eigentijdse manier kunnen opleiden dan offline mogelijk is.


Het ontstaan van DialogueTrainer

Communicate is ontstaan in samenwerking met de Universiteit Utrecht vanuit het idee dat grootschalig communicatie-onderwijs kan worden verbeterd door de focus te leggen op ervaringsleren. Vanaf 2013 is Communicate ingezet voor studenten farmacie, psychologie en (dier)geneeskunde. 

Gelijktijdig werden met de gemeente Utrecht, Stichting Overvecht Gezond en Stichting Volte gespreksscenario’s ontwikkeld voor het project De Virtuele Patiënt, waarmee Communicate succesvol werd getoetst in de eerstelijns zorgpraktijk.

Naar aanleiding van positieve reacties van gebruikers werd in 2016 DialogueTrainer opgericht, om Communicate breder beschikbaar te maken voor professionals in verschillende sectoren. Inmiddels werken we voor én met diverse partners aan uiteenlopende projecten.


Het Team