Doeltreffende gesprekken        Overheid

Onbeperkt online oefenen met virtuele trainingsacteurs

Doeltreffende communicatie

Doeltreffende communicatie is de kerntaak van de overheid. Communicatie met collega’s, met burgers en met maatschappelijke partners. Als (semi-)overheidsorganisatie of ambtenaar heb je voortdurend te maken met een groot aantal belangen en belanghebbenden. Sturing geven aan ons maatschappelijke verkeer is complex en dat merk je aan gesprekken. Met doelgroepen die hun belangen behartigen, kunnen gesprekken goed gaan of escaleren. Bij mensen die aan jouw zorg zijn toevertrouwd kun je signalen missen. Bij samenwerking binnen een keten, kan afstemming lastig zijn of verkeerd lopen. Voortdurend bestaat het risico dat je iets mist, waardoor de neiging bestaat om op de vlakte te blijven. Ondertussen barst het in overheidsorganisaties van de expertise over hoe je verschillende gesprekken effectief voert. Hoe ontsluit je deze kennis ontsluit voor bestaande en nieuwe medewerkers? Dit doet DialogueTrainer door deze expertise te verwerken in simulaties.

Meer Klantgericht

Effectievere samenwerking

Betere Dienstverlening

Betere Resultaten

0 Speelsessies

Meer dan 250 duizend individuele speelsessies van gesprekssimulaties van DialogueTrainer

0 Individuen Getraind

DialogueTrainer heeft al van meer dan 40 duizend personen de gespreksvaardigheden verbeterd

0 Gesprekssimulaties

Samen met onze partners en klanten hebben we meer dan 500 simulaties gecreëerd en aangepast aan specifieke herkenbare situaties.
Lees meer

Speelbaar op elke device

Desktop

Tablet

Telefoon

Virtual Reality

Datagedreven

Met een overzichtelijk dashboard

Tevreden klanten

Thema’s

Waarom DialogueTrainer?

Online oefenen met virtuele acteurs, op elk device, ook met Virtual Reality, wanneer en zo vaak als je wilt! Elke gesprekssimulatie combineert een uitdaging uit de werkpraktijk en een gespreksmodel. Je virtuele gesprekspartners nemen de rol aan van klant, collega, kandidaat, cliënt of patiënt. Op elke keuze die je maakt in het gesprek, reageert je gesprekspartner met spraak, intonatie, emotie, mimiek en lichaamstaal. DialogueTrainer meet wat je doet en geeft instant feedback over je keuzes. Als manager, trainer of docent heb je inzicht in ontwikkeling en leerbehoeftes via scores.

Betere klantbeleving

In gesprekken met klanten zijn doelen duidelijk, medewerkers begrijpen wat een klant nodig heeft en weten wat ze moeten doen om dat te bereiken.

Minder fouten

Doordat medewerkers zien waar in gesprekken risico's liggen, en weten wanneer een gesprek aan de orde is, voorkom je kostbare fouten.

Beter resultaat

Door doelbewust en gerichter te communiceren en gesprekken aan te gaan, til je de organisatie naar een hoger niveau, zowel intern als extern.

Gezonde Bedrijfscultuur

Door gespreksvaardigheden gericht te trainen, biedt je inzicht en geef je medewerkers ivertrouwen om met elkaar het gesprek aan te gaan.

Grip op ontwikkeling

Door medewerkers gericht te trainen en scores te monitoren, weet je hoe groepen zich ontwikkelen en waar aandacht nodig is.

Tegen lagere kosten

Omdat het digitaal is, zijn simulaties onbeperkt speelbaar en altijd beschikbaar, tegen een fractie van de kosten van andere training.

Wat onze klanten zeggen

Nieuws

Meer nieuws

De voordelen van DialogueTrainer

Voor organisaties

 • Schaalbaar trainen
 • Inzicht in prestaties
 • Inpasbaar in bestaande leeromgeving
 • Best-practices worden vastgelegd

Voor gebruikers

 • Oefenen in een veilige omgeving
 • Onbeperkt online beschikbaar
 • Individuele feedback
 • Eigen leerproces centraal

Voor opleiders

 • Gemakkelijk te bedienen
 • Mogelijk om scenario's toe te wijzen
 • Inzicht in leerbehoeften groep
 • Advies omtrent inzet