Samen beslissen

Online training samen beslissen

Tijdens zorg voor je patiënt zijn er soms meerdere behandelingen mogelijk. Bijvoorbeeld een operatie, fysiotherapie of juist langdurige rust. Behandelingen met voor- én nadelen. De keuze voor een behandeling heeft grote gevolgen voor het leven van de patiënt. Daarom is het belangrijk om samen met de patiënt te beslissen.

In het gesprek neem je de patiënt mee in de verschillende behandelingen en mogelijkheden. Maar je luistert ook goed naar de wensen van de patiënt. Je doel is ervoor te zorgen dat de patiënt op basis van de juiste informatie een keuze kan maken over welke zorg of behandeling het beste past. Hierin staan de medische mogelijkheden en de persoonlijke voorkeuren van de patiënt centraal.

Belangrijkste tips samen beslissen

Samen beslissen oefenen met online simulatie

Samen beslissen is een methode met veel voordelen voor de patiënt, maar het gesprek is lang niet altijd eenvoudig. Als zorgprofessional ben je geneigd om de zaken vooral vanuit medisch perspectief te bekijken. De uitdaging is hierbij ook het perspectief van de klant te betrekken.

Met de online simulatie ‘samen beslissen’ kun je dit gesprek oefenen met een virtuele acteur. Hierdoor kun je eindeloos online oefenen. Met onze training samen beslissen krijg je inzicht in de gespreksfases, de do’s en don’ts en met individuele scores en feedback ontwikkel je inzicht in leerdoelen.

Gespreksfases

 • Uitleggen dat er een keuze is
 • Voor- en nadelen bespreken
 • Voorkeuren en wensen patiënt
 • Beslissing nemen

Do’s

 • Benoemen dat er een keuze is
 • Ingaan op emoties
 • Informatie doseren
 • Bedenktijd geven
 • Terugvraagmethode toepassen

Don’ts

 • Te veel informatie in één keer geven
 • Sturen richting een behandeling

Leren met DialogueTrainer betekent leren van ervaring in een veilige omgeving en op het moment dat het jou uitkomt. Onze online simulaties zijn daarnaast zeer goed inpasbaar in bestaande trainingen of te embedden binnen bestaande e-learning platformen (middels LTI).

Uitdagende simulaties die aanzetten tot spelen.

Scores geven inzicht in leerdoelen en richting aan vervolgtraining en coaching.

Speel individueel of als groep, en leer van elkaar.

“Het mooie aan de leeromgeving is dat de zorgprofessionals ook echt actief aan de slag gaan met het oefenen van het gesprek, in tegenstelling tot veel traditionele e-learnings.”

Samen beslissen en zorg

Zorg voor de patiënt, jezelf en organisatie. Hierbij spelen vaardigheden als samen beslissen, feedback geven, en taboe bespreken een grote rol. Goede gesprekken bieden je de tijd, ruimte en vooral mogelijkheid om deze vaardigheden in de praktijk te brengen. De online simulatie ‘samen beslissen’ maakt onderdeel uit van onze leermodule ‘zorg’. Daarmee kun je de 13 meest voorkomende en uitdagende gesprekken in de zorg eindeloos oefenen.

Leermodule zorg

Prijzen

Professional
Online leermodule met daarin de simulatie samen beslissen en 12 ander simulaties voor betere zorggesprekken.
19
per jaarAanvragen
Online leeromgeving met 13 simulaties
Theorie en reflectie
Individuele scores en feedback
Team
Speel individueel of als groep, en leer van elkaar. Met 60 licenties om samen beter te worden in lastige zorggesprekken.
999
per jaarContact
Online leeromgeving met 13 simulaties
Theorie, reflectie en scores
Inclusief score dashboard met voortgang

Een simulatie op maat laten maken? Dat kan al vanaf €1500.

Blended learning & maatwerk

Zit het juiste zorggesprek er niet tussen? Of wil je deze graag op maat binnen jouw context en vraag? Of ben je benieuwd naar een blended learning aanpak met onze gesprekssimulaties? Dan zijn er allerlei maatwerkoplossingen mogelijk. Stel ons je maatwerkvraag.

Gratis demo proberen  Ik wil me aanmelden voor de nieuwsbrief