Online training samen beslissen

6 accreditatiepunten behalen?

Tijdens zorg voor je patiënt zijn er soms meerdere behandelingen mogelijk. Bijvoorbeeld een operatie, fysiotherapie of juist langdurige rust. Behandelingen met voor- én nadelen. De keuze voor een behandeling heeft grote gevolgen voor het leven van de patiënt. Daarom is het belangrijk om samen met de patiënt te beslissen. In de gespreksmethode samen beslissen vind je handvatten hoe dit te doen.

Onbeperkt en veilig oefenen

Oefen professionele gesprekken met virtuele acteurs zonder meekijkers. Wanneer het jou uitkomt.

Duidelijke en objectieve feedback

98% van onze gebruikers vinden de feedback die zij direct na het spelen van een simulatie ontvangen, helder en direct toepasbaar.

On-demand leren

Onze virtuele trainingsacteurs staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor jou klaar.

Waarom is het belangrijk

De keuze voor een behandeling heeft grote gevolgen voor het leven van de patiënt. En daarom is het belangrijk dat de patiënt hier zelf over meebeslist: samen beslissen dus. Deze methode heeft veel voordelen voor de patiënt, maar is lang niet altijd eenvoudig. Als zorgprofessional ben je geneigd om vooral uit medisch perspectief te kijken. Hoe betrek je ook het perspectief van de patiënt?

Hoe doe je dat?

Om samen te kunnen beslissen is het belangrijk dat de medische voor- en nadelen van de verschillende behandelingen aan bod komen, maar ook de situatie en persoonlijke voorkeuren van de patiënt. Al deze informatie is nodig om samen een goed besluit te nemen. Hiertoe is het belangrijk dat het gesprek tussen de zorgprofessional en de patiënt een gelijkwaardig gesprek is. Waarin ieder zijn eigen rol heeft.

Wat kun je bereiken?

Samen beslissen over een behandeling heeft veel voordelen. Ten eerste gaat de patiënttevredenheid omhoog, omdat patiënten zich in het traject gehoord voelen. Zij zijn beter geïnformeerd en ervaren meer autonomie. Door de gesprekken tussen de zorgprofessional, patiënt en de naasten, ontstaat bovendien meer wederzijds begrip. De relatie tussen de zorgprofessional en patiënt wordt daarmee beter. Tot slot neemt ook de therapietrouwheid toe: omdat patiënten de keuze voor een behandeling mede zelf nemen. Dit betekent dat de kans groter is dat de patiënt zich houdt aan gemaakte afspraken en adviezen.

Meer lezen over samen beslissen?

Stappenplan samen beslissen

Leermodule samen beslissen

Kies onze leermodule samen beslissen en maak stapsgewijs kennis met deze gespreksmethode. Leer de gespreksfases, de belangrijkste doelen, en do’s en don’ts van het gesprek kennen.

Leermodule: Samen beslissen

3/6 voltooid

Simulatie

5min

Introductie

Sleepoefening

10min

Theorie

Samen beslissen

Reflectie

7min

Reflecteren op de leermodule

Resultaat

2min

Jouw persoonlijke profiel

Accreditaties

Samen Beslissen is geaccrediteerd bij de volgende organisaties voor 6 accreditatiepunten.

Wil je meer weten over onze accreditatie? Neem dan graag contact op voor meer informatie.

Reviews

Leermodule zorg

Aan de slag met samen beslissen

Selecteer hieronder jouw leermodule. Na betaling krijgen jij en je collega’s direct toegang.

  • 30 licenties
  • Inclusief trainer licentie voor inzicht en rapportage
  • Onbeperkt toegang voor 1 jaar

Leermodule op maat

Opzoek naar een leermodule op maat? Vanaf 1.500 euro ontwikkelen wij simulaties op maat. Of benieuwd naar andere oplossingen? Allerlei maatwerkoplossingen zijn mogelijk.

Gratis demo proberen    Ik wil me aanmelden voor de nieuwsbrief