ScrumTalks

Kort-cyclisch werken in een zelfsturend team: dat is de kern van Scrum. Een Agile methode waar steeds meer organisaties mee werken. En dat betekent veel communiceren: dagelijks in de daily Scrum én tijdens alle andere Scrum events. Door goed te communiceren haal je het maximale uit Scrum. Daar kun je nu online mee oefenen: met ScrumTalks van DialogueTrainer.

In Nederland worden veel trainingen gegeven om Scrum Masters en Product Owners te trainen. De Scrum Master heeft als taak om het team te ondersteunen in het werken volgens de Scrum principes. Het geheel is grotendeels gericht op het proces: de Scrum-methode.

De Scrum methode is easy to understand en vereist ongeveer één uur uitleg. Maar difficult to master is met name de communicatie, terwijl die juist – zoals we uitleggen in onze blog – in grote mate het succes van Scrum werken bepaalt.

Oefen gesprekken met ScrumTalks

Goede communicatieve vaardigheden zijn bij Scrum werken dus essentieel. Ontwikkeling daarvan vraagt om training en oefening. Daarvoor heeft DialogueTrainer ScrumTalks gebouwd: een serie simulaties over alle gesprekken bij Scrum.

Oefen die gesprekken die bij Scrum centraal staan

Door in gesprek te gaan met virtuele trainingsacteurs, oefen je die gesprekken die bij Scrum centraal staan; van sprint planning, daily standup, sprint review, tot retrospective en het samenwerken. Je ziet wat het effect is van jouw aanpak en krijgt op een interactieve manier je rol helder inclusief wat in uiteenlopende situaties voor jou en anderen belangrijk is.

Je oefent in een veilige omgeving, waarin jouw individuele leerproces centraal staat. Want communiceren leer je door te doen, en leren gaat beter als het veilig is.

Innoveer je Scrum training

Geef jij Scrum training en ben je op zoek naar een aanvullende trainingsmethode voor je bestaande trainingsmateriaal? Wil je je Scrum training voortaan blended aanbieden? Wil je meer resultaat behalen en cursisten beter voorbereid en met meer zelfvertrouwen de praktijk in laten gaan?

Met ScrumTalks innoveer je je huidige Scrum training en bereik je meer resultaat. Bovendien heb je beter zicht op de individuele voortgang van de cursisten.

Meer informatie?

Wil je meer weten over ScrumTalks of heb je interesse in een demo? Neem dan contact met ons op.

Comments are closed.