Oefen eindeloos online met virtuele acteurs klantcontact

Online training klantcontact

Richt je je als organisatie alleen op het werven van nieuwe klanten? Of heb je ook aandacht voor misschien wel een belangrijkere groep, je huidige klanten? Want tevreden klanten zijn erg belangrijk voor je organisatie. 80% van de huidige klanten is namelijk bereid om nogmaals een aankoop te doen. Maar welke gesprekken voer je met je hen?

Neem je zelf contact met ze op of reageer je alleen als er een vraag of klacht is? Hoe zorg je ervoor dat ze opnieuw een aankoop doen en niet overstappen naar de concurrent? Hiervoor is klantcontact erg belangrijk. Waarbij klanten veel aandacht hechten aan vooral persoonlijke gesprekken.

Klantservice: belangrijkste gesprekken

Klantcontactgesprekken oefenen met online simulatie

Verschillende klantcontactgesprekken bieden ook uitdagingen met zich mee. Want hoe breng je een ontevreden of misschien wel boze klant aan de telefoon weer tot rust. Maar nog belangrijker, hoe zorg je ervoor dat je deze klant niet kwijt raakt?

Dat ontdek je in onze online simulatie ‘klachtgesprek’. We hebben gesprekssimulaties met virtuele acteurs ontwikkeld, zodat je veilig en eindeloos online kunt oefenen. Met onze training klantcontact krijg je inzicht in de gespreksfases, de do’s en don’ts en met individuele scores en feedback ontwikkel je inzicht in leerdoelen.

Gespreksfases

 • Opening
 • Begrip tonen (stoom laten afblazen)
 • Excuses aanbieden (klager serieus nemen)
 • Verklaring geven (begrip creëren)
 • Vooruit kijken (tevreden stellen)

Do’s

 • Toon begrip
 • Vang emoties op
 • Bied excuses aan
 • Zoek naar een oplossing
 • Bespreek de gewenste uitkomst

Don’ts

 • De situatie ontkennen
 • De verantwoordelijkheid afschuiven
training klantcontact

Leren met DialogueTrainer betekent leren van ervaring in een veilige omgeving en op het moment dat het jou uitkomt. Onze online simulaties zijn daarnaast zeer goed inpasbaar in bestaande trainingen of te embedden binnen bestaande e-learning platformen (middels LTI).

Uitdagende simulaties die aanzetten tot spelen.

Scores geven inzicht in leerdoelen en richting aan vervolgtraining en coaching.

Speel individueel of als groep, en leer van elkaar.

“Door praktijksituaties na te bootsen in een zo realistisch mogelijke omgeving, kunnen professionals in een veilige omgeving hun kennis, vaardigheden en attitude (competenties) verbeteren.”

Klachtgesprek en klantcontact

Met structuur en een gerichte aanpak kom je tot effectieve gesprekken. Daarmee krijg je gelukkigere klanten. Goede gesprekken bieden je de tijd, ruimte en vooral mogelijkheid om deze vaardigheden in de praktijk te brengen. De online simulatie ‘klachtgesprek’ maakt onderdeel uit van onze leermodule ‘sales & klantcontact’. Daarmee kun je de vijf meest voorkomende en uitdagende klantcontactgesprekken eindeloos oefenen.

Leermodule sales en klantcontact

Prijzen

Professional
Online leermodule met daarin de simulatie klachtgesprek en nog vier andere simulaties in sales en klantcontact.
49
per jaarAanvragen
Online leeromgeving met 5 simulaties
Theorie en reflectie
Individuele scores en feedback
Team
Speel individueel of als groep, en leer van elkaar. 30 licenties om samen succesvoller te worden in klantcontact en sales.
1499
per jaarContact
Online leeromgeving met 5 simulaties
Theorie, reflectie en scores
Inclusief score dashboard met voortgang

Een simulatie op maat laten maken? Dat kan al vanaf €1500.

Blended learning & maatwerk

Ben je op zoek naar een klantcontactgesprek op maat? Die past bij de context en vraag van jouw organisatie? Of ben je benieuwd naar een blended learning aanpak met onze gesprekssimulaties? Dan zijn er allerlei maatwerkoplossingen mogelijk. Stel ons je maatwerkvraag.

Gratis demo proberenIk wil me aanmelden voor de nieuwsbrief

Whitepaper sales & klantcontact

Hoe speel je beter in op de klantbehoefte? En verkort je de salescyclus?