Online training klachtgesprek

Wanneer een klant belt met een klacht, is vaak je neiging om je te gaan verdedigen. Een klacht is echter ook een kans om feedback op je product of dienst te ontvangen en om juist een relatie te versterken. Zelfs als de klacht in jouw ogen “onterecht” is, kun je je klant met uitleg helpen. Daarvoor is wel belangrijk dat je eerste de angel eruit haalt en het probleem scheidt van de emotie. Hoe zorg je vervolgens dat je klant juist blij wordt? Bij heftige emoties ontstaan vaak ook kansen.

Onbeperkt en veilig oefenen

Oefen professionele gesprekken met virtuele acteurs zonder meekijkers. Wanneer het jou uitkomt.

Duidelijke en objectieve feedback

98% van onze gebruikers vinden de feedback die zij direct na het spelen van een simulatie ontvangen, helder en direct toepasbaar.

On-demand leren

Onze virtuele trainingsacteurs staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor jou klaar.

Training klantcontact

Waarom is het belangrijk

Klachten wil je zoveel mogelijk voorkomen. Zeker bij bestaande klanten, die vaak garant staan voor 80% van je omzet. Een klacht is altijd een kans voor verbetering, voor deze klant, of voor jouw aanbod in het algemeen. Het is dus een vorm van feedback. Het tijdig herstellen van een fout of probleem draagt nog veel meer bij aan vertrouwen, dan als je geen fouten zou maken. Daarom benader je klachten positief.

Maak van de klacht een kans

Als een klant met een klacht komt is er hoe dan ook iets gebeurd dat beter had gekund. Ook als dit alleen in de ogen van de klant zo zou zijn, helpt het zelden om je te verdedigen. De klant voelt zich al slecht bediend en als jij je verdedigt wordt dit gevoel alleen maar groter. Als je echter juist begrip toont en meeveert, word je direct waardevol. De klant ziet nu dat jij kan bijdragen aan de oplossing. Als vervolgens blijkt dat je klant met een ander aanbod beter geholpen is, ontstaat nu mogelijk ook een kans om te upsellen. En als blijkt dat je echt fout zit, kun je altijd zeggen dat je het vervelend vindt dat het zo is gelopen. De klant voelt zich dan serieus genomen, terwijl je nog geen formele schuld bekent. Je kunt altijd aangeven dat iets moet worden uitgezocht. Ook dat kan weer tot een kans leiden.

Wat kun je bereiken?

Een klacht levert je feedback op, om jouw product of dienst, of advisering daaromtrent te verbeteren. Het is daarnaast een kans om de relatie met jouw klant te versterken. Als je dit goed oplost, groeit altijd het vertrouwen, sneller zelfs dan als niets fout zou gaan. Stel je du empathisch op en bevestig even, of de klant zich met de gekozen oplossing geholpen voelt. Zo sluit je het gesprek dat soms heftig begint, positief af. En later neem je nog contact op om te vragen of de oplossing geholpen heeft. Zo bouw je aan relaties die je organisatie doen groeien.

Met welke vier gesprekken in klantenservice maak je het verschil?

Vier klantgesprekken

Leermodule klachtgesprek

Kies onze leermodule klachtgesprek en ontdek hoe je succesvol in klantcontact wordt, zeker als het gaat om het helpen van ontevreden klanten. Wil je alle belangrijke gesprekken binnen sales & klantcontact oefenen? Kies dan ons totale pakket sales en klantcontact met daarin vijf leermodules; telefonische acquisitie, verkoopgesprek, onderhandelen, consultative selling en klachtgesprek.

Leermodule: Klantcontact (klachtgesprek)

3/6 voltooid

Simulatie

5min

Introductie

Sleepoefening

10min

Theorie

Klachtgesprek

Reflectie

7min

Reflecteren op de leermodule

Resultaat

2min

Jouw persoonlijke profiel

Reviews

Training sales en klantcontact

Aan de slag met het klachtgesprek

Selecteer hieronder jouw leermodule. Na betaling krijg je direct toegang.

 • Onbeperkt en veilig oefenen
 • Onbeperkt toegang voor 1 jaar
 • Inclusief updates en nieuwe simulaties

Selecteer hieronder jouw leermodule. Na betaling krijgen jij en je collega’s direct toegang.

 • 20 PLAY licenties
 • Inclusief INSTRUCTOR licentie voor inzicht en rapportage
 • Onbeperkt toegang voor 1 jaar

Leermodule op maat

Opzoek naar een leermodule op maat? Vanaf 1.500 euro ontwikkelen wij simulaties op maat. Of benieuwd naar andere oplossingen? Allerlei maatwerkoplossingen zijn mogelijk.

Gratis demo proberen  Ik wil me aanmelden voor de nieuwsbrief

  Whitepaper sales & klantcontact

  Hoe speel je beter in op de klantbehoefte? En verkort je de salescyclus?