Online training motiverende gespreksvoering

Hoe kun je iemand helpen om zijn of haar gedrag te veranderen? Om bijvoorbeeld gezonder te gaan eten of te stoppen met roken? Vaak zijn we geneigd om allerlei adviezen te geven, maar deze werken – hoewel goedbedoeld – bij gedragsverandering juist averechts. Wat je wél kunt doen is de principes van motiverende gespreksvoering toepassen. Zodat iemand zelf inziet waarom het belangrijk is om te veranderen.

Onbeperkt en veilig oefenen

Oefen professionele gesprekken met virtuele acteurs zonder meekijkers. Wanneer het jou uitkomt.

Duidelijke en objectieve feedback

98% van onze gebruikers vinden de feedback die zij direct na het spelen van een simulatie ontvangen, helder en direct toepasbaar.

On-demand leren

Onze virtuele trainingsacteurs staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor jou klaar.

Motiverende gespreksvoering

Waarom is het belangrijk

Hoe kun je iemand helpen bij het veranderen van zijn of haar gedrag? Om bijvoorbeeld te stoppen met roken? Dan geef je adviezen en leg je uit wat iemand moet doen, toch? Helaas werkt dit bij gedragsverandering vaak juist averechts. Wat je wél kunt doen is de principes van motiverende gespreksvoering toepassen. Deze gesprekstechniek richt zich op het verhelderen van dilemma’s, deze boven tafel krijgen én het vergroten van intrinsieke motivatie, voor blijvende gedragsverandering.

Hoe doe je dat?

Motiverende gespreksvoering richt zich op het boven tafel krijgen en vergroten van motivatie om te veranderen. In het gesprek is het dus belangrijk dat de patiënt of cliënt zélf onderbouwt en beredeneert waarom deze het doelgedrag wil vertonen, en hoe dat kan worden bereikt. Dit proces ondersteun je als professional.

Wat kun je bereiken?

Motiverende gespreksvoering werkt bij uiteenlopende vragen waar een ander mee zit. Bijvoorbeeld bij gezonder eten, stoppen met roken, maar ook bij opvoeding of gesprekken over schulden. In feite is de methode geschikt voor elke gedragsverandering waarbij dilemma’s spelen. Want vaak heeft de verandering ook nadelen, die het veranderen nu tegenhouden. Dat los je met motiverende gespreksvoering op.

Meer lezen over motiverende gespreksvoering?

Lees de tips

Leermodule motiverende gespreksvoering

Kies onze leermodule motiverende gespreksvoering en maak stapsgewijs kennis met deze gespreksmethode.  Leer de gespreksfases, de belangrijkste doelen, en do’s en don’ts van het gesprek kennen. Er is volop aandacht voor het toepassen van vaardigheden zoals open vragen stellen, reflecteren, verandertaal uitlokken en behoudtaal een plek geven.

Leermodule: Motiverende gespreksvoering

3/6 voltooid

Simulatie

5min

Introductie

Sleepoefening

10min

Theorie

Motiverende gespreksvoering

Reflectie

7min

Reflecteren op de leermodule

Resultaat

2min

Jouw persoonlijke profiel

Accreditaties

Motiverende gespreksvoering is geaccrediteerd bij de volgende organisaties voor 2 accreditatiepunten.

Wil je meer weten over onze accreditatie? Neem dan graag contact op voor meer informatie.

Reviews

Leermodule zorg

Aan de slag met motiverende gespreksvoering

Selecteer hieronder jouw leermodule. Na betaling krijgen jij en je collega’s direct toegang.

  • 20 PLAY licenties
  • Inclusief INSTRUCTOR licentie voor inzicht en rapportage
  • Onbeperkt toegang voor 1 jaar

Leermodule op maat

Opzoek naar een leermodule op maat? Vanaf 1.500 euro ontwikkelen wij simulaties op maat. Of benieuwd naar andere oplossingen? Allerlei maatwerkoplossingen zijn mogelijk.

Gratis demo proberen    Ik wil me aanmelden voor de nieuwsbrief

    Whitepaper zorg

    Hoe goede gesprekken jou én je patiënt of cliënt verder helpen.