Oefen eindeloos online met virtuele acteurs Onderhandelen

Online training onderhandelen

Bij het tot stand brengen van een overeenkomst spelen verschillende belangen een rol. Liggen jullie belangen ver uit elkaar of liggen deze dichterbij elkaar dan je wellicht denkt. Daar kom je achter tijdens de onderhandeling. Ga je voor de winst of juist voor het gemeenschappelijke belang? En hoe pak je dat dan aan?

Beide partijen willen iets van elkaar tijdens een onderhandeling. Maar hoe ga je zo te werk dat je zowel eigen belangen veilig stelt, maar ook tegemoet komt in de belangen van een ander? Daarvoor moet je vasthoudend zijn in het gesprek maar ook in zekere zin mee kunnen bewegen. Een goed onderhandelgesprek leidt tot een uitkomst waarbij beide partijen tevreden zijn.

Overtuigen: 5 tips

Onderhandelen oefenen met online simulatie

Een lastig gesprek, waar je balanceert op een dunne lijn tussen een vasthoudende en dominante rol en één waarin je meer mee beweegt. Waarbij je ook compromissen zult moeten sluiten. Zelfverzekerdheid en een goede voorbereiding zijn daarbij essentieel.

Tijdens het onderhandelen ben je continu op zoek naar een balans in het gesprek. Hoe doseer je zelfverzekerdheid met meebewegen. Met de online training ‘onderhandelen’ is het mogelijk deze verschillende aspecten te oefenen. Je gaat in gesprek met virtuele trainingsacteurs en leert over de do’s en don’ts bij het voeren van een goede onderhandeling.

Gespreksfases

 • Contact maken
 • Gemeenschappelijk belang
 • Overtuigingsprincipes
 • Valkuil ‘dirty tricks’
 • Afronding

Do’s

 • Bedenk wat je minimaal wilt behalen
 • Bereid je voor op tegenargumenten
 • Bedenk wat de andere partij wil bereiken
 • Benoem gemeenschappelijke belangen
 • Bespreek beide standpunten

Don’ts

 • Akkoord gaan met eerste aanbod
 • Afsluiten zonder concrete afspraken

Leren met DialogueTrainer betekent leren van ervaring in een veilige omgeving en op het moment dat het jou uitkomt. Onze online simulaties zijn daarnaast zeer goed inpasbaar in bestaande trainingen of te embedden binnen bestaande e-learning platformen (middels LTI).

Uitdagende simulaties die aanzetten tot spelen.

Scores geven inzicht in leerdoelen en richting aan vervolgtraining en coaching.

Speel individueel of als groep, en leer van elkaar.

“Door praktijksituaties na te bootsen in een zo realistisch mogelijke omgeving, kunnen professionals in een veilige omgeving hun kennis, vaardigheden en attitude (competenties) verbeteren.”

Onderhandelen en salesgesprekken

Structuur in je gesprek helpt om gericht naar je doel toe te werken. Met effectieve gesprekken verkort je de salescyclus en krijg je gelukkigere klanten. Gesprekken bieden je de tijd, ruimte en vooral mogelijkheid om deze vaardigheden in de praktijk te brengen. De online simulatie ‘onderhandelen’ maakt onderdeel uit van onze leermodule ‘sales & klantcontact’. Daarmee kun je de vijf meest voorkomende en uitdagende verkoopgesprekken eindeloos oefenen.

Leermodule sales en klantcontact

Prijzen

Professional
Online leermodule met daarin de simulatie onderhandelen en nog vier andere simulaties in sales en klantcontact.
49
per jaarAanvragen
Online leeromgeving met 5 simulaties
Theorie en reflectie
Individuele scores en feedback
Team
Speel individueel of als groep, en leer van elkaar. 30 licenties om samen succesvoller te worden in sales en klantcontact.
1499
per jaarContact
Online leeromgeving met 5 simulaties
Theorie, reflectie en scores
Inclusief score dashboard met voortgang

Een simulatie op maat laten maken? Dat kan al vanaf €1500.

Blended learning & maatwerk

Ben je op zoek naar een onderhandelingsgesprek op maat? Die past bij de context en vraag van jouw organisatie? Of ben je benieuwd naar een blended learning aanpak met onze gesprekssimulaties? Dan zijn er allerlei maatwerkoplossingen mogelijk. Stel ons je maatwerkvraag.

Gratis demo proberenIk wil me aanmelden voor de nieuwsbrief

Whitepaper sales & klantcontact

Hoe speel je beter in op de klantbehoefte? En verkort je de salescyclus?