Online training onderhandelen

Veel mensen vinden onderhandelen lastig. Het liefst zou je het direct met elkaar eens zijn, maar er staat iets in de weg. Je wilt niet alles weggeven. Je twijfelt om openheid van zaken geven, waarmee je de ander uitnodigt om hetzelfde te doen. Ondertussen vrees je trucs waardoor de ander het onderste uit de kan haalt, ten koste van jou. Onderhandelen kun je ook zien als het samen oplossen van een complex probleem, waarbij je samen obstakels overwint. Wat wil de ander en tegen welke voorwaarden? Ben jij bereid dat te bieden en wat zou je terug willen? Kun je wellicht “de taart vergroten”: wat kan je elkaar wellicht bieden wat de en veel oplevert en de ander weinig kost? En wat zijn je alternatieven als je er samen niet uitkomt: is ‘geen deal’ ook een optie? Het hard spelen kan als je de ander niet meer nodig hebt. Maar als jullie allebei winnen is de kans het grootst op een langdurige samenwerking.

Onbeperkt en veilig oefenen

Oefen professionele gesprekken met virtuele acteurs zonder meekijkers. Wanneer het jou uitkomt.

Duidelijke en objectieve feedback

98% van onze gebruikers vinden de feedback die zij direct na het spelen van een simulatie ontvangen, helder en direct toepasbaar.

On-demand leren

Onze virtuele trainingsacteurs staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor jou klaar.

Training onderhandelen

Waarom is het belangrijk

Zonder onderhandeling kom je niet tot een deal. Wanneer je als professional iets wilt leveren, zijn daar altijd voorwaarden aan verbonden. Bij een langdurige klant- of samenwerkingsrelatie zijn afspraken nodig waar je je beide aan kunt en wilt houden. Het hoeft niet altijd spannend te worden, maar te veel weggeven kan betekenen dat jijzelf of jouw organisatie in de knel komen. De echte winst is vaak juist te behalen, waar het spanning oplevert.

Hoe vind je elkaar?

Onderhandelen is balanceren tussen voor jezelf opkomen en met de ander mee bewegen. Om tot een oplossing te komen die voor jou en de ander werkt, heb je informatie nodig. Omdat emoties soms in de weg kunnen staan, scheid je eerst de persoon van het probleem. Vervolgens verhelder je elkaars belangen door vragen te stellen en jezelf uit te spreken. Je komt tot een agenda van wat voor jullie beiden belangrijk is. Eventueel verken je wat je verder voor elkaar kunt betekenen. En ten slotte sluit je de deal, inclusief alle afspraken die nodig zijn om die goed uit te voeren, verwoord in een overeenkomst zoals een offerte.

Wat kun je bereiken?

Als je het goed doet, bereik je jouw ideale resultaat. Als het niet goed gaat, moet je bereid zijn om weg te lopen. Je sluit alleen een overeenkomst waar jij en je organisatie prima mee kunnen werken.

De onderhandeling: breek of maak je de deal?

Drie belangrijke tips

Leermodule onderhandelen

Kies onze leermodule onderhandelen en ontdek de do’s en don’ts van onderhandelen. Wil je alle belangrijke gesprekken binnen sales & klantcontact oefenen? Kies dan ons totale pakket sales en klantcontact met daarin vijf leermodules; telefonische acquisitie, verkoopgesprek, onderhandelen, consultative selling en klachtgesprek.

Leermodule: Onderhandelen

3/6 voltooid

Simulatie

5min

Introductie

Sleepoefening

10min

Theorie

Onderhandelen

Reflectie

7min

Reflecteren op de leermodule

Resultaat

2min

Jouw persoonlijke profiel

Reviews

Training sales en klantcontact

Aan de slag onderhandelen

Selecteer hieronder jouw leermodule. Na betaling krijg je direct toegang.

 • Onbeperkt en veilig oefenen
 • Onbeperkt toegang voor 1 jaar
 • Inclusief updates en nieuwe simulaties

Selecteer hieronder jouw leermodule. Na betaling krijgen jij en je collega’s direct toegang.

 • 20 PLAY licenties
 • Inclusief INSTRUCTOR licentie voor inzicht en rapportage
 • Onbeperkt toegang voor 1 jaar

Leermodule op maat

Opzoek naar een leermodule op maat? Vanaf 1.500 euro ontwikkelen wij simulaties op maat. Of benieuwd naar andere oplossingen? Allerlei maatwerkoplossingen zijn mogelijk.

Gratis demo proberen  Ik wil me aanmelden voor de nieuwsbrief

  Whitepaper sales & klantcontact

  Hoe speel je beter in op de klantbehoefte? En verkort je de salescyclus?