Oefen eindeloos online met virtuele acteurs telefonische
Acquisitie

Online training telefonische acquisitie

Veel salesmedewerkers hebben er een hekel aan: het voeren van koude acquisitiegesprekken. Het bellen van een lijst met prospects brengt vaak veel afwijzingen met zich mee. Telefonische acquisitie is niet altijd makkelijk maar daarom zeker niet een onbelangrijke taak.

Bellen met je prospects is een effectief middel. Je bent namelijk direct in contact met de persoon. Voer je effectief telefonische acquisitie dan is het mogelijk om een vervolgafspraak te plannen. En zo loopt het aantal afwijzingen terug.

Tips telefonische acquisitie

Telefonische acquisitie oefenen met online simulatie

Het telefonisch acquisitiegesprek is het moment om een goede indruk achter te laten. De koude prospect kent je nog niet. De juiste voorbereiding, een goed gesprek en een vervolgafspraak kunnen veel kansen bieden voor de toekomst.

Maar hoe voorkom je dat er aan de andere kant van de lijn wordt opgehangen. Hoe maak je die goede indruk en hoe overtuig je de prospect? Dat leer je in onze online training ‘telefonische acquisitie’. Virtuele trainingsacteurs geven je inzicht in de do’s en don’ts van het gesprek.

Gespreksfases

 • Begroeting
 • Tussenpersoon
 • Openingszin
 • Elevator pitch
 • In gesprek
 • Afspraak
 • Afsluiten

Do’s

 • Benoem een actuele ontwikkeling binnen de organisatie of branche
 • Stel de prospect centraal
 • Vraag of je gelegen belt
 • Houd het kort
 • Toon enthousiasme

Don’ts

 • Oppervlakkig reageren
 • Te snel vervolgafspraak forceren

Leren met DialogueTrainer betekent leren van ervaring in een veilige omgeving en op het moment dat het jou uitkomt. Onze online simulaties zijn daarnaast zeer goed inpasbaar in bestaande trainingen of te embedden binnen bestaande e-learning platformen (middels LTI).

Uitdagende simulaties die aanzetten tot spelen.

Scores geven inzicht in leerdoelen en richting aan vervolgtraining en coaching.

Speel individueel of als groep, en leer van elkaar.

“Door praktijksituaties na te bootsen in een zo realistisch mogelijke omgeving, kunnen professionals in een veilige omgeving hun kennis, vaardigheden en attitude (competenties) verbeteren.”

Acquisitiegesprek en klantcontact

Structuur in je gesprek helpt om gericht naar je doel toe te werken. Met effectieve gesprekken verkort je de salescyclus en krijg je gelukkigere klanten. Gesprekken bieden je de tijd, ruimte en vooral mogelijkheid om deze vaardigheden in de praktijk te brengen. De online simulatie ‘telefonische acquisitie’ maakt onderdeel uit van onze leermodule ‘sales & klantcontact’. Daarmee kun je de vijf meest voorkomende en uitdagende verkoopgesprekken eindeloos oefenen.

Leermodule sales en klantcontact

Prijzen

Professional
Online leermodule met daarin de simulatie verkoopgesprek en nog vier andere simulaties in sales en klantcontact.
49
per jaarAanvragen
Online leeromgeving met 5 simulaties
Theorie en reflectie
Individuele scores en feedback
Team
Speel individueel of als groep, en leer van elkaar. In dit pakket zitten 30 licenties om samen succesvoller te worden in sales en klantcontact.
1499
per jaarContact
Online leeromgeving met 5 simulaties
Theorie, reflectie en scores
Inclusief score dashboard met voortgang

Een simulatie op maat laten maken? Dat kan al vanaf €1500.

Blended learning & maatwerk

Ben je op zoek naar een telefonisch acquisitiegesprek op maat? Die past bij de context en vraag van jouw organisatie? Of ben je benieuwd naar een blended learning aanpak met onze gesprekssimulaties? Dan zijn er allerlei maatwerkoplossingen mogelijk. Stel ons je maatwerkvraag.

Gratis demo proberenIk wil me aanmelden voor de nieuwsbrief

Whitepaper sales & klantcontact

Hoe speel je beter in op de klantbehoefte? En verkort je de salescyclus?