Online training telefonische acquisitie

Veel salesmedewerkers hebben er een hekel aan: het voeren van koude acquisitiegesprekken. Het bellen van een lijst met potentiële klanten brengt vaak afwijzingen met zich mee. Naast tijdrovend is het dus zeker niet gemakkelijk. Het blijft echter een belangrijke taak. Bellen met je potentiële klanten betekent dat je direct in contact bent met iemand met wie je wellicht zaken kunt doen. Je kunt iemand informeren over wat je biedt, maar ook beter inzicht krijgen in de vraag van de klant. Bij goede telefonische acquisitie is het mogelijk om een vervolgafspraak te plannen, waarmee je aan een relatie werkt.

Onbeperkt en veilig oefenen

Oefen professionele gesprekken met virtuele acteurs zonder meekijkers. Wanneer het jou uitkomt.

Duidelijke en objectieve feedback

98% van onze gebruikers vinden de feedback die zij direct na het spelen van een simulatie ontvangen, helder en direct toepasbaar.

On-demand leren

Onze virtuele trainingsacteurs staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor jou klaar.

Training telefonische acquisitie

Waarom is het belangrijk

Het telefonische verkoopgesprek is vaak je eerste persoonlijke contactmoment met een potentiële klant. Omdat die ander jouw telefoontje niet verwacht, is er een goede kans dat het niet helemaal gelegen komt. Hoe trek je dan toch de aandacht in de korte tijd die je hebt en leg je de basis voor een goede, gelijkwaardige relatie voor de langere termijn? Mocht je hen nu nog niet kunnen helpen, dan wil je toch immers toch in beeld zijn.

Hoe maak je een goede indruk?

Je potentiële klant verwacht jouw telefoontje niet en heeft vermoedelijk weinig tijd. Als jij belt om jouw oplossing te verkopen, dan kun je weerstand verwachten. Je wilt je ‘prospect’ juist nieuwsgierig maken. Ook als je nu niet tot een afspraak of een vervolg komt, wil je een goede indruk achter laten. Bij een eenvoudig product kom je er al snel achter of dit iemand helpt. Voor complexere oplossingen verkoop je een afspraak om de uitdaging van de ander goed te verkennen. En als dat nu niet past, zaai je nu om later te oogsten. Frustratie voorkom je door jezelf goed voor te bereiden en elk gesprek te zien als een unieke kans die jou in ieder geval inzicht oplevert!

Wat kun je bereiken?

Met de juiste aanpak van telefonische acquisitie kom je sneller tot een vervolgafspraak. Als je het goed doet, leg je het fundament voor een langdurige waardevolle relatie, als deze aan de orde is. En anders bouw je sowieso aan de reputatie van je organisatie. Ook als de ander nee zegt, wil je liefst dat ze je naam onthouden als iemand met kennis van zaken. Wie weet waar dat ooit nog toe leidt.

Lees alle tips

Leermodule telefonische acquisitie

Kies onze leermodule telefonische acquisitie en ontdek hoe je een klant geïnteresseerd maakt, waarmee je de basis legt voor een vervolgafspraak. Wil je meerdere soorten commerciële gesprekken oefenen? Kies dan ons totale pakket sales en klantcontact met daarin vijf leermodules; telefonische acquisitie, verkoopgesprek, onderhandelen, consultative selling en klachtgesprek.

Leermodule: Telefonische acquisitie

3/6 voltooid

Simulatie

5min

Introductie

Sleepoefening

10min

Theorie

Telefonische acquisitie

Reflectie

7min

Reflecteren op de leermodule

Resultaat

2min

Jouw persoonlijke profiel

Reviews

Training sales en klantcontact

Aan de slag met telefonische acquisitie

Selecteer hieronder jouw leermodule. Na betaling krijg je direct toegang.

 • Onbeperkt en veilig oefenen
 • Onbeperkt toegang voor 1 jaar
 • Inclusief updates en nieuwe simulaties

Selecteer hieronder jouw leermodule. Na betaling krijgen jij en je collega’s direct toegang.

 • 20 PLAY licenties
 • Inclusief INSTRUCTOR licentie voor inzicht en rapportage
 • Onbeperkt toegang voor 1 jaar

Leermodule op maat

Opzoek naar een leermodule op maat? Vanaf 1.500 euro ontwikkelen wij simulaties op maat. Of benieuwd naar andere oplossingen? Allerlei maatwerkoplossingen zijn mogelijk.

Gratis demo proberen  Ik wil me aanmelden voor de nieuwsbrief

  Whitepaper sales & klantcontact

  Hoe speel je beter in op de klantbehoefte? En verkort je de salescyclus?