Oefen eindeloos online met virtuele acteurs Verkoopgesprek

Online training verkoop

Het verkoopgesprek is misschien wel het belangrijkste gesprek in het salestraject. Je wilt de potentiële klant niet kwijt raken, maar overtuigen om daadwerkelijk met je in zee te gaan. Jouw doel is nu om definitief een opdracht binnen te halen. Anders was je eerdere moeite immers voor niets. Het is jouw rol om het vertrouwen te winnen van je klant. Om te beginnen moet hij geloven dat jouw aanbod zijn problemen oplost.

Het wekken van vertrouwen, achterhalen van de behoeften en het wegnemen van weerstand, zijn de drie belangrijkste doelen van dit gesprek. Door het behalen van deze doelen kom je erachter waar de klant naar opzoek is en hoe je met jouw product of dienst kunt aansluiten.

Het verkoopgesprek: 5 tips

Het verkoopgesprek oefenen met online simulatie

Voer je een effectief verkoopgesprek? Dan is er kans op een vervolg! Maar het voeren van een effectief verkoopgesprek is niet eenvoudig. Je wil gestelde doelen bereiken, op de juiste manier vragen stellen en niet te snel je verkooppraatje houden.

Aspecten die je graag oefent voor je de praktijk in gaat. Daarom hebben we gesprekssimulaties met virtuele acteurs ontwikkeld, zodat je veilig en eindeloos online kunt oefenen. Met onze training verkoopgesprek krijg je inzicht in de gespreksfases, de do’s en don’ts en met individuele scores en feedback ontwikkel je inzicht in leerdoelen.

Gespreksfases

 • Opening
 • Informatiefase
 • Transformatie
 • Omgaan met weerstand
 • Deal sluiten
 • Afsluiting

Do’s

 • Bepaal je gespreksdoel en stem deze af
 • Verzamel informatie over de klant
 • Stel open vragen
 • Herhaal de wens van de klant
 • Overtuig met aanvullende informatie

Don’ts

 • Zonder vertrouwen het gesprek in gaan
 • In discussie gaan

Leren met DialogueTrainer betekent leren van ervaring in een veilige omgeving en op het moment dat het jou uitkomt. Onze online simulaties zijn daarnaast zeer goed inpasbaar in bestaande trainingen of te embedden binnen bestaande e-learning platformen (middels LTI).

Uitdagende simulaties die aanzetten tot spelen.

Scores geven inzicht in leerdoelen en richting aan vervolgtraining en coaching.

Speel individueel of als groep, en leer van elkaar.

“Door praktijksituaties na te bootsen in een zo realistisch mogelijke omgeving, kunnen professionals in een veilige omgeving hun kennis, vaardigheden en attitude (competenties) verbeteren.”

Verkoopgesprek en klantcontact

Structuur in je gesprek helpt om gericht naar je doel toe te werken. Met effectieve gesprekken verkort je de salescyclus en krijg je gelukkigere klanten. Gesprekken bieden je de tijd, ruimte en vooral mogelijkheid om deze vaardigheden in de praktijk te brengen. De online simulatie ‘verkoopgesprek’ maakt onderdeel uit van onze leermodule ‘sales & klantcontact’. Daarmee kun je de vijf meest voorkomende en uitdagende verkoopgesprekken eindeloos oefenen.

Leermodule sales en klantcontact

Prijzen

Professional
Online leermodule met daarin de simulatie verkoopgesprek en nog vier andere simulaties in sales en klantcontact.
49
per jaarAanvragen
Online leeromgeving met 5 simulaties
Theorie en reflectie
Individuele scores en feedback
Team
Speel individueel of als groep, en leer van elkaar. In dit pakket zitten 30 licenties om samen succesvoller te worden in sales en klantcontact.
1499
per jaarContact
Online leeromgeving met 5 simulaties
Theorie, reflectie en scores
Inclusief score dashboard met voortgang

Een simulatie op maat laten maken? Dat kan al vanaf €1500.

Blended learning & maatwerk

Ben je op zoek naar een verkoopgesprek op maat? Die past bij de context en vraag van jouw organisatie? Of ben je benieuwd naar een blended learning aanpak met onze gesprekssimulaties? Dan zijn er allerlei maatwerkoplossingen mogelijk. Stel ons je maatwerkvraag.

Gratis demo proberenIk wil me aanmelden voor de nieuwsbrief

Whitepaper sales & klantcontact

Hoe speel je beter in op de klantbehoefte? En verkort je de salescyclus?