Waardevolle gesprekken in de zorg

Onbeperkt online oefenen met virtuele trainingsacteurs

Meer klantgericht

Betere dienstverlening

Effectievere samenwerking

Betere Resultaten

Gesprekken die er toe doen

“Anima Sana In Corpore Sano” (een gezonde geest in een gezond lichaam) is de heilige graal binnen de gezondheidszorg, voor zowel patiënten als zorgverleners. De patiënt wordt steeds meer gezien als holistische eenheid en communicatie met die patiënt neemt een steeds centralere plek in. Steeds meer patiënten willen meebeslissen over de behandeldoelen en welke zorg het beste bij hen past. Dat is de kern van “Shared Decision Making” (SDM), ook wel “Samen Beslissen”. In de vernieuwing van zorgopleidingen staat optimale communicatie centraal, zowel bij de Entrusted Professional Activities (EPA) als de CanMEDS-competentiegebieden. Daarnaast is “Motiverende gespreksvoering” dé methode om patiënten/cliënten intrinsiek te motiveren om hun gedrag/levensstijl in positieve zin te verbeteren. Makkelijker gezegd dan gedaan: hoe motiveer je iemand ertoe te stoppen met roken of gezonder te eten? Wellicht juist door de betekenis van het werk is het langdurig verzuim in de zorg hoog. Heel hoog. Deels door hoge werkdruk en personeelstekorten, maar ook door een slechte werk-/privébalans. Werken in de zorg betekent ook voor jezelf zorgen. Betere organisatie is de focus van ons vitaliteitsprogramma voor verzorgenden. Of je nu apothersassitente bent of neurochirurg.

Wat onze klanten zeggen

“Wij geloven in een leermethode die meer interactiviteit detailleert en DialogueTrainer is een tool die dit zeker laat zien.”

“De gesprekstrainingen van DialogueTrainer zijn in zijn ogen zeer waarheidsgetrouw en geven je de mogelijkheid om onbeperkt te oefenen, 24/7 waar en w”anneer je wilt.

“Het is een laagdrempelige manier om gespreksvoering te oefenen, studenten meer mee te nemen in zowel de theorie die hierin gevolgd wordt, als dat ze de theorie ook kunnen toepassen.”

400.000
Speelsessies

Meer dan 400 duizend individuele gesprekssimulaties gespeeld in DialogueTrainer.

60.000
Individuen Getraind

DialogueTrainer heeft al van meer dan 60 duizend personen de gespreksvaardigheden verbeterd.

500
Gesprekssimulaties

Samen met onze partners en klanten hebben we meer dan 500 simulaties gecreëerd en aangepast aan specifieke herkenbare situaties.

Datagedreven

Met een overzichtelijk dashboard

Speelbaar op elke device

Desktop

Tablet

Telefoon

Virtual Reality

Tevreden klanten

Waarom DialogueTrainer?

Online oefenen met virtuele acteurs, op elk device, ook met Virtual Reality, wanneer en zo vaak als je wilt! Elke gesprekssimulatie combineert een uitdaging uit de werkpraktijk en een gespreksmodel. Je virtuele gesprekspartners nemen de rol aan van klant, collega, kandidaat, cliënt of patiënt. Op elke keuze die je maakt in het gesprek, reageert je gesprekspartner met spraak, intonatie, emotie, mimiek en lichaamstaal.

DialogueTrainer meet wat je doet en geeft instant feedback over je keuzes. Als manager, trainer of docent heb je inzicht in ontwikkeling en leerbehoeftes via scores.

Betere klantbeleving

In gesprekken met klanten zijn doelen duidelijk, medewerkers begrijpen wat een klant nodig heeft en weten wat ze moeten doen om dat te bereiken.

Beter resultaat

Door doelbewust en gerichter te communiceren en gesprekken aan te gaan, til je de organisatie naar een hoger niveau, zowel intern als extern.

Grip op ontwikkeling

Door medewerkers gericht te trainen en scores te monitoren, weet je hoe groepen zich ontwikkelen en waar aandacht nodig is.

Minder fouten

Doordat medewerkers zien waar in gesprekken risico’s liggen, en weten wanneer een gesprek aan de orde is, voorkom je kostbare fouten.

Gezonde Bedrijfscultuur

Door gespreksvaardigheden gericht te trainen, biedt je inzicht en geef je medewerkers vertrouwen om met elkaar het gesprek aan te gaan.

Tegen lagere kosten

Omdat het digitaal is, zijn simulaties onbeperkt speelbaar en altijd beschikbaar, tegen een fractie van de kosten van andere training.

De voordelen van DialogueTrainer

Vraag nu een demo aan!